середу, 1 лютого 2017 р.

Освітіть душі поетичним словом!

      Друзі, серед нових видань, які щойно надійшли до нашої бібліотеки, є поетичні збірки місцевих авторів. Чудовий подарунок краянам зробили Володимир Іванців, Володимир Дідківський, Костянтин Мордатенко, Ігор Растівський.
       Як сказав Павло Мовчан, поезія - яскравий показник життєздатності національної мови. Тож, освітіть душі українським поетичним словом!

       Збірка Володимира Іванціва "Поглянь на себе у своїй сльозі" – це дивовижний згусток батьківського страждання, відчаю, болю і надії. Скалічені не лише тіло, а й душа непоправною втратою. Та крізь морок тяжких випробувань пробивається промінь надії. Поет пише про долю України, публікує вірші, які не увійшли в попередні збірки. У книжці багато перекладів з російської мови, які по-новому розкривають грані творчості поетів: символіста Максиміліана Волошина, білоцерківців братів Шарових.
   Відчуйте красу вишуканого поетичного слова! Плачте, смійтеся і захоплюйтеся. Керуйтеся закликом Володимира Іванціва: 
– Виживеш, де ти подінешся! 
Жити і перемогти! 
 

   


       Хто з козаків не зиркав ласо на молоденьку вишеньку в чужому саду, розмірковуючи: і хтось же нею ласує, холєра ясна!..
       А соковита солодка черешня на власному городі для чоловіка - сама нудота ...
       "Чужа вишня" Володимира Дідківського - саме про те ...


    "Стежок вечірніх таємниці" - перша книга Ігоря Растівського, до якої автор ішов дев'ять років. Збірка увібрала усі тривоги і хвилювання, які переймали і чарували своїм шармом усіх, хто хоч раз в житті плекав у собі почуття любові. Думки і відчуття автора знайшли своє відображення на папері, як у майбутньому, сподіваємося. і у серцях читачів ...












     Переосмислення духовної спадщини через призму життя і подвигу історичних особистостей в новій збірці поезій Костя Мордатенка "Сім слів". Поет нагадує нам, що на землі усе скороминуще, а у Бога все вічне. Наш реальний світ є вторгненням несвідомого змісту у свідоме - для безмежного пізнання його. Хто годен - нехай збагне!











        Збірка поезій Костя Мордатенка "Милостива цното спраглих вуст" - це всеосяжна музика вселенської  любови, щира молитва закоханого у земну красу Поета, душа якого безмежа, як небо, як всесвіт. П'янка і розкішна природна благодать образів заворожує і надихає жити, кохати, творити!

     


     В чарах містичного, розмаїтого слова, як в дзеркалі, відбивається мелодія романтично-акварельного міста; естетика внутрішніх, подекуди провокативних, почуттів; нестримні емоції оголеної сутності - це все в поетичній збірці Костя Мордатенка "Мої слова маленькі репетиції".






Немає коментарів:

Дописати коментар