пʼятницю, 4 грудня 2015 р.

В Україні стартують зйомки фільму за романом Андрія Кокотюхи

Друзі, в Україні стартують зйомки україно-литовського фільму "Червоний" за однойменним романом Андрія Кокотюхи, який є і автором сценарію картини
"Я відразу розкажу, чим фільм закінчиться. Фільм вперше за всю новітню історію українського кіно закінчиться тим, що українця не вб'ють. Українець буде переможцем, він подолає всі обставини, він переможе всіх своїх ворогів, він вирветься на волю. Як українці гинуть – ми вже бачили, чули. На жаль, і в кіно, і в реальному житті. Але мені хотілося, щоб наш фільм переламав цю систему, свідомість українців, що ми постійно мусимо помирати за ідею чи за Батьківщину. Мені здається, що заради ідеї варто жити і перемагати і заради Батьківщини треба жити і перемагати. Такий мій авторський підхід до всього цього", - зазначив Кокотюха. Прем'єра фільму запланована на весну 2017 року.
Поспішаємо нагадати, що в нашій бібліотеці є роман "Червоний", який за версією "Коронації слова" визнаний кращим історичним романом 2012 року. Радимо ознайомитись, адже цю книгу можна швидко прочитати, але після читання треба багато думати. Щоб розуміти, що відбувається сьогодні, треба подивитись в недалеке минуле.  "Червоний" – це історичний роман про події в Україні після Другої світової війни – кінця 40-х років. Дія у творі розгортається на Західній Україні у час, коли там діяли українські повстанці, а також у радянських концтаборах у Сибіру. Герої роману - двоє українців, які воювали за різні ідеали, але зрозумівши, що Батьківщина в них одна, зуміли домовитись, здобути волю та разом протистояти нелюдському тоталітарному режиму.
      Запитуйте книгу на абонементі.


Немає коментарів:

Дописати коментар