середу, 28 травня 2014 р.

Мистецтво, що дарує радість

     Скільки радощів та задоволення ми отримуємо, коли нам дарують подарунки. Та особливо приємно, якщо  вони ручної роботи, адже  в них вкладено частинку душі автора.  Вміння і фантазія майстрів не знають меж.
       Таким умільцем є Олена Володимирівна Федорова, керівник клубу “Імідж”, що діє при ДНЗ “Міцва - 613”.  
         Пані Олену давно зацікавила авторська лялька, але ніяк не наважувалася приступити до її виготовлення. Здавалося, що це не так легко, як виглядає на перший погляд. Автор має бути художником і кравцем, перукарем і дизайнером, стилістом і скульптором. Треба розбиратися в кольорознавстві, психології, матеріалах.  


Спробувала зробити сама, і як виявилося – не так вже й складно. Перша лялька вийшла кумедна, друга - краща, а третя – суперова. Наразі – прекрасні роботи, на які є замовники.

Ось тоді майстриня вирішила поділитися своїм вмінням із ученицями ДНЗ “Міцва - 613”, щоб і вони спробували себе в цьому ремеслі. Дівчаткам ця ідея дуже сподобалась і робота закипіла. Що з цього вийшло – ви можете побачити,  відвідавши виставку робіт юних майстринь “Країна ляльок”, що експонується в нашій бібліотеці.

 

 
"Нитка и иголка, носочек - капрон,
И ещё нам нужен будет синтепон.
Наполним носочек, форму создадим,
А затем оденем и имя дадим", - 

так  у віршованій формі описує технологію виготовлення авторської ляльки  сама Олена Володимирівна.



               Наталія Біляєва, бібліотекар

Немає коментарів:

Дописати коментар