пʼятницю, 15 грудня 2017 р.

Нові краєзнавчі видання та книги місцевих літераторів

Дорогі друзі, щойно до нашої бібліотеки надійшли нові краєзнавчі видання та книги місцевих літераторів. Пропонуємо їх до вашої уваги:

      Таїна Братченко "Прозріння"
    Збірку "Прозріння" не можна однозначно визначити за жанром як художню або публіцистичну. Швидше за все - це життєві історії. Їхня тематика пов'язана з історичними подіями сучасності: Помаранчевою революцією, революцією Гідності і початком війни, яку підступно почала проти нас Росія.
   Авторка іноді є їх свідком або учасником, інколи ці історії їй розповідають інші учасники. Таїна Братченко не намагається описувати жахливі факти і ситуації, які траплялися під час політичних подій. Вона аналізує їх через сприйняття своїх героїв, досліджує, як змінюється їх ставлення, світогляд і характер під цим впливом.





      Іван Ковзубан "Химині кури"
   "Що ти мені розказуєш химині кури", - казала мати Автора, почувши якусь нісенітницю. Ось такі явища, що їх не може сприйняти здоровий глузд, характерні для українського суспільства перехідного періоду, яке ніяк не може позбутися "родимих плям комунізму", в полі зору поета, сатирика й публіциста, автора тридцяти книжок. "Ваше перо гостре, як штик!Ваше слово кусюче, як муха в спасівку. Так їх, казнокрадів ..." - озивається читачка в Інтернеті, в якому видруковане тут проходило обкатку з торішнього серпня.






    Елена Мартузаева "Чужие окна"
  В сборник "Чужие окна" вошли новые стихи Елены Мартузаевой.
   Это своеобразное продолжение размышлений автора об отношениях между людьми и их судьбами.
   Сборник никого не оставит равнодушным. А главное - подарит много светлых минут тем, кто ещё способен сострадать и умеет любить.







   Хронос. Зошит 7 : матеріали засідання краєзнавчого клубу 27 липня 2017 р.
   У  VII зошиті матеріалів засідання краєзнавчого клубу «Хронос» вміщено статті : Є. Чернецький "Християнський покровитель князя Мстислава Удатного святий Федір на коні : зображення на печатках та іконках", О. Стародуб "Приватний конфлікт між директором Білоцерківської гімназії Пересвєтовим і жандармським підполковником Рудовим та його наслідки для місцевої громади (справа про "учнівську" бібліотеку 1894 р.)", О. Мартиненко, О. Поліщук "Сестра Лесі Українки - викладач Білоцерківського сільськогосподарського інституту", С. Бурлака "Доля білоцерківця Юрія Колечиця, який пережив Голокост у Білій Церкві", А. Бондар "Участь молоді в суспільно-політичному та культурному житті Білої Церкви в 1950-х роках".




    Євген Чернецький "Привілеї Білої Церкви"
  Публікація містить огляд привілеїв, наданих великими князями литовськими і королями польськими білоцерківським боярській і міщанській корпораціям. Проаналізовано привілеї на магдебурзьке право 1620 р. та вперше публікується його текст. Розглянуто люстрації, реєстри та інвентарі білоцерківського староства 1570-1652 років.
    Видання адресоване дослідникам Білоцерківщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар