вівторок, 14 червня 2016 р.

На літній відпочинок - із новою книгою!

    Друзі, маємо надію, що ось-ось розпогодиться й до нас нарешті прийде справжнє довгоочікуване літо. Тому не впадайте в розпач, що через прохолоду та дощ літній відпочинок не вдався, пішов нанівець! Адже за будь-якої погоди відпустка принесе вам радість, додасть приємних емоцій та відчуттів, якщо ви проведете її в товаристві з хорошою книгою. Тим паче, що до нашої бібліотеки надійшли книги українських літераторів, які, ми впевнені, торкнуться найпотаємніших куточків душі, западуть глибоко в серце. Тож, пропонуємо їх вашій увазі. Приємного літнього читання! Відпочивайте, набирайтеся сил та вражень! І чекаємо в бібліотеці!




     Вінник А. Коли повертається веселка : роман / Анастасія Вінник. — Х.: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016. — 240 с.
     Доля подарувала Тані зустріч із Ромою. Він дивився на неї так, як ніхто досі... Роман приїхав до батьків із Києва, де навчався на юридичному. Таня саме закінчувала школу. Це мало бути кохання всього її життя, але хлопець раптово зник... Минуло близько двадцяти років. Таня — відома журналістка, у неї дорослий син. Він — єдина згадка про коханого, якого вона так і не змогла забути. Діагноз лікарів залишає Тані обмаль часу, і саме він спонукає якнайшвидше знайти Рому!



     
    Вовк Ю. Доки смерть не розлучить нас: роман / Юрко Вовк. — Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016.— 192 с.
    Волинський письменник Юрій Вовк за основу своєї книги узяв реальну історію, де любов і боротьба зійшлися в танці у важкі та героїчні часи. Володимир і Марія є нащадками двох родів землеробів. Але вони змушені прийняти виклик історії — і стати будівничим незалежної України. Визвольна боротьба, підпілля, фашистський полон… Кохання і зради, перемоги і зневіра. Клятва любові до рідної землі — «доки смерть не розлучить нас» — ці самі слова Володимир промовить колись і до Марійки. І назавжди закритий шлях на батьківщину, де на них чекає смерть. Лише вистраждане кохання одне до одного все життя буде доводити: про майбутнє таки варто мріяти.



       
     Гнатко Д. Проклята краса : роман / Дарина Гнатко. — Х.: Книж­ковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016. — 240 с.
   Полтавщина. 30-ті роки XX століття. Сільська дівчина Ганнуся наділена фа­тальною красою, тому стає найбажанішою нареченою. Але серед її залицяльників є й одружені чоловіки. Один із них — агроном Павло Гребенко, який має дружи­ну та дворічного сина. З часом його залицяння до Ганнусі стає настільки явним, що селом ширяться чутки й батьки змушені «сховати» дочку в місті. Там доля зводить її з майором Дмитром Солодовим. Вони закохуються з першого погляду. Але на заваді їхньому щастю знову стає жіноча підступність... Мимоволі Ганнуся руйнує чужі родини, а її краса стає справжнім прокляттям.




  Гранецька В. Щасливий: невигадана історія / Вікторія Гранецька. - К.: Нора-Друк, 2015. – 296 с.
  У невигаданій оповіді про порятунок маленького хлопчика, чиє ім`я українською перекладається як Щасливий, відбивається історія зіткнення двох світів: байдужості і самопожертви, неприязні до чужого і готовності віддати останнє незнайомій людині, бюрократичного мислення і високого професіоналізму, релігійних забобон і щирої віри, справжнього кохання і підступної зради.





   
   Капранов В. Забудь-річка: роман / В. Капранов, Д. Капранов. – К.: Нора-Друк, 2016. – 544 с.
    Троє молодих людей завдяки гримасі долі потрапляють на війну під одним іменем – Степан Шагута. Комсомолець воює у дивізії «Галичина», син офіцера УНР – у Червоній армії, а польський жовнір – в УПА. Багато років по тому випадково зустрічаються двоє їхніх нащадків і між ними спалахує кохання. Герої ведуть родинне історичне розслідування трьох доль, які переплуталися і стали фактично однією потрійною долею – долею українця у Другій світовій війні.
     Назва роману походить від старого язичницького символу – Забудь-річки, що розділяє світ живих та світ мертвих. Саме така Забудь-річка протікає між поколіннями у кожній українській родині.




  
   Лис В. С. Графиня : роман / Володимир Лис. — Х.: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016. — 224 с.
     Події роману розгортаються у різних часових просторах, між таємницею дару митця і гординею й помстою. Тут психологічні стосунки між героями гостріші за будь-який детектив. З якою метою, як і кількасот років тому, в маленькому містечку на Волині хтось убиває собак,   наводячи жах на мешканців? Навіщо талановита художниця Люба Смажук раптово прагне зустрітися зі шкільним учителем малювання в місті свого дитинства? Чому всі химерні події обертаються навколо неї та графині Венцеслави, яка погордливо позирає з єдиного вцілілого свого портрета? Лише картини берегтимуть таємницю — до останньої сторінки...




    Мастєрова В. Смарагд: роман / Валентина Мастєрова; передм. Ю. Мушкетика. — Х.: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного До­звілля», 2016. — 288 с.
    Людина сама обирає дорогу в житті чи може пройти лише тими шляхами, якими їй судилося? Відповідь на це запитання Данило Туманич шукає протягом усього життя. Зраджений батьками, людьми, що з упередженістю ставилися до його походження, державою, у якої для тисяч таких, як він, були Афган і Чорнобиль... Він вижив. І став тим, хто першим ступає росяними травами, хто прокладає стежку, яка згодом стане новим широким шляхом.




   Рогашко А. Крізь безодню до Світла : роман / Алла Рогашко — Х.: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016. — 208 с.
  Кохання прийде до трьох подруг, Віри, Мар’яни та Христини, навесні, з па­хощами бузку та гірким присмаком жасминового трунку на вустах. Воно буя­тиме влітку, даруючи спекотні ночі кохання і раптові грози, а восени збере врожай — втрат, і надбань, і усмішок крізь сльози. Кожна з жінок заплатить свою ціну за кохання, і лише тому, що одна людина вважатиме себе сильні­шою за долю. Що ж, врешті-решт, принесе їм зима — звичний холод самот­ності чи вистраждане, вимріяне тепло сімейного вогнища?



   
  Ткаченко Г. Спалені мрії: роман / Ганна Ткаченко. — Х.: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016. — 320 с.
Що минулося — не забулося... Війна увірвалася й у життя Мар’яниної роди­ни: чоловік не повернувся з фронту... Самотня жінка мріяла, щоб хоч її діти побачили світле майбутнє. Та не судилося... Фашисти лютували особливо, коли їм чинили опір: зганяли людей мов худобу на бойню, убивали з кулеметів, спа­лювали живцем! У жахливому полум’ї зникали не лише села, але й надії на світле майбутнє! А партизани не поспішали на допомогу...

Немає коментарів:

Дописати коментар