понеділок, 1 лютого 2016 р.

І швець, і жнець ...

     Нещодавно пригадалися слова колеги, котра сказала, що бібліотекарі - це "універсальні солдати". Абсолютно погоджуємось, адже ці "солдати", озброєні інформацією, виступають навігаторами в безмежному інформаційному потоці. Ми не просто професіонали своєї справи, а ще - педагоги, соціологи, психологи, журналісти, літератори, актори, дизайнери, рукодільниці ... Одним словом, як кажуть, - і швець, і жнець, і на дуду грець ... І цей перелік здібностей і уподобань бібліотекарів можна продовжувати до безмежності.

   Але сьогодні хочемо зупинитись ще на одному захопленні працівників нашої бібліотеки: всі вони у весняно-літній період, у вільний від роботи час, просто обожнюють працювати в садках та на городах. А з якою гордістю вони демонструють  власні "мічуринські" досягнення: хто овочі, хто фрукти, а хто - свій кулінарний шедевр з продуктів без ГМО!
    А наша колега, бібліограф Нінель Авраменко, не просто любить сад-город, а закохана в "зелених сусідів". Вона уважно слідкує за новинками овочівництва та садівництва і сміливо експериментує на своїй присадибній ділянці. Ось що вона розповіла про своє останнє дослідженя:
       -  Гортаючи журнал "Дім. Сад. Город" (до речі, бібліотека його постійно передплачує), я звернула увагу на цікаву статтю про диво-овоч - кавун-кабачок. Автор статті пропонувала безкоштовно поділитися насінням з тими, хто захоче побачити цю диво-рослину на своєму городі. Я подумала: а чому б не спробувати? Скільки там від Дніпропетровщини, де проживає господиня чудо-овоча, до Білої Церкви? І от довгоочікувані 6 насінин у мене в руках. Посадила я їх на окремій ділянці, дотримуючись усіх порад. Кожен приїзд в село починався з огляду ділянки з чудо-кабачками. Жарке літо пішло на користь овочу. В серпні ми зібрали урожай із 30 кабачків, а отже взимку моя родина буде насолоджуватись його неповторним свіжим ароматом ... Після того було ще кілька кулінарних експериментів і тепер впевнено раджу додавати цей овоч до свіжих салатів, робити ікру, варення, запікати ... Зберігається овоч до нового врожаю - в цьому і є його переваги над кавуном чи кабачком ...".
    Звичайно, Нінель Володимирівна пригостила і нас чудо-овочем. Подивувавшись цій незвичній городині, взяли додому по шматочку і ... смакували: в салаті, млинцях ... А насіннячко зібрали - тепер для експериментів на своїх городах ...

    Ось такі млинчики з кавуна-кабачка вийшли у нас!
  
   

   Сьогодні в нашої невтомної трудівниці Нінель Авраменко день народження. Вітаємо, шановна, зичимо добра, міцного здоров'я, радісних днів і нехай Вам ручки не болять! Ну і продовжуйте нас дивувати!
     Друзі, якщо ж вас зацікавив цей овоч і ви хочете теж спробувати його виростити, то приходьте до бібліотеки, запитайте - ми з вами поділимось зернинками. 
     
    
    

4 коментарі:

  1. Бібліотека-філіал№1 для дітей вітає Нінель Авраменко з Днем народження. Зичимо міцного здоров'я, успіху, тепла, достатку та благополуччя!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Хоч і з запізненням, та все ж від усього серця вітаємо Нелю з Днем народження!!!!!Хай у твоєму житті будуть лише сонячні дні!!!!!Колеги, нам дуже сподобалась ваша стаття!!!!!Користуючись нагодою, уклінно просимо відміряти по шість зернинок ще двом городникам-любителям - Гнуді і Добровольській.Наперед дуже вдячні!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Іменинниця дякує за вітання! Дорогі наші колеги, працелюбні городники-любителі,з великим задоволенням вже "відміряли" по шість зернинок!))) Заходьте, чекаємо!

      Видалити