пʼятницю, 9 жовтня 2015 р.

Світлана Алексієвич - лауреат Нобелівської премії з літератури 2015 року

   Лауреатом Нобелівської премії з літератури 2015 року стала білоруська письменниця, журналістка Світлана Алексієвич, авторка книг «У війни не жіноче обличчя» (1985), "Останні свідки: сто недитячих оповідей" (1985), «Цинкові хлопчики» (1989), «Чорнобильська молитва: хроніка майбутнього» (1997), "Час second-hand (кінець червоної людини)" (2013) .
   У Шведській королівській академії наук оголосили, що премію Алексієвич вручають за "за багатоголосу творчість, яка є пам'ятником стражданню і мужності у наш час".
      На рахунку лауреатки - сценарії до 21 документального фільму, трьох театральних п'єс ... Книги Світлани Алексієвич перекладено в 17 країнах світу і відзначено багатьма міжнародними преміями.
     У нашій бібліотеці є лише одна книга письменниці "Чорнобиль: хроніка майбутнього". Це художньо-документальне дослідження тих психологічних, гуманітарних наслідків Чорнобильської катастрофи, які досі перебували поза громадською увагою. Шляхом опитування людей різних поколінь і професій, в чию долю так чи інакше увійшов Чорнобиль, авторка створює вичерпну картину "посткатастрофічного" суспільства, котра не залишить байдужим жодного читача. 

Запрошуємо ознайомитись з творчістю видатної сучасниці. Книгу запитуйте на абонементі.

Немає коментарів:

Дописати коментар