четвер, 29 січня 2015 р.

Читай українське!



Друзі, пропонуємо вашій увазі нові книги українських письменників, що надійшли до нашої бібліотеки і мають усі шанси зацікавити вас Вони допоможуть вам коротати ще доволі довгі холодні зимові вечори...




     Андрухович Ю. Таємниця: роман / Юрій Андрухович. – Х.: Клуб Семейного Досуга, 2013. – 352 с.

     Під час свого перебування у Берліні в 2005-2006 р.р. Юрій Андрухович почав писати роман, який потім нібито знищив сам. В цей час для інтерв'ю до нього навідався журналіст Еґон Альт, якому письменник протягом семи днів розповідав про різні періоди свого життя. Пізніше Андрухович нібито отримав поштою записи всіх цих розмов і звістку, що журналіст загинув у автокатастрофі. Письменник взявся за розшифрування цих розмов, які й увійшли до книги.




      Белімова Т. Вільний світ: роман / Тетяна Белімова. – Х.: Клуб Семейного Досуга, 2014. – 272 с.

      Ця сімейна сага – про дві звичайні українські родини. Але час, у якому їм судилося жити, незвичайний: Україна ХХ століття, воєнне лихоліття. На долі цих людей припало багато випробувань: окупація, втрата домівок, розпорошення родини, концентраційні табори, остарбайтерство й еміграція... Герої намагаються зрозуміти – чи можлива свобода в заґратованому світі, та й де він, той кращий світ? Чи існує взагалі?





    Доляк Н. Чорна дошка / Наталка Доляк. – Х.: Клуб Семейного Досуга, 2014. – 368 с.

    «Чорна дошка» ­- це історія про журналіста Леся, який працює в газеті й щиро вірить у те, що пише про колективізацію та досягнення радянської влади. Вірить допоки не поїде у рідне село й не побачить на власні очі, хто такі ці «куркулі», яких він викриває у своїх статтях. Як виконуються плани держзаготівлі. Який голодний жах панує в українському селі. Нелюдська воля безжально прирекла на моторошну смерть мільйони людей, не милуючи ні жінок, ні дітей. По тому минуло вже понад 80 років, але чи можна забути те, що стало частиною генетичної пам’яті?



       
      Друзі незрадливі : [збірка] / упоряд. О. Думанська. – Л.: Вид.-во Старого Лева, 2014. – 128 с.

 Збірка творів-переможців конкурсу «Мі-мі-мі. Наші улюбленці», який проводив Форум Видавців у Львові. Під цією обкладинкою – оповідки-бувальщини від різних авторів, що не пошкодували часу і натхнення розповісти про своїх друзів незрадливих. Коти і пси, їжаки і рибки, пташки і гризуни, і навіть рослина стали головними персонажами, заслуживши таку честь своєю любов’ю.





  Єшкілєв В. Богиня і консультант / Володимир Єшкілєв. – Х.: Клуб Семейного Досуга, 2009. – 320 с.

  У новому романі популярного автора поєднуються події сучасності й минувшини, а надто минувшини далекої — сивої давнини. Автор ніби піднімає завісу світу речей і відкриває читачеві багатий невидимий всесвіт — сни, видіння, передбачення майбутнього, читання думок… І крізь усе це червоним променем сяє Камінь Богині, на який упродовж століть, навіть епох полюють різні сили — українські гетьмани та сучасні політики, ордени й окремі люди, Обрані і найманці.





     Кідрук М. Жорстоке небо / Макс Кідрук. – Х.: Клуб Семейного Досуга, 2014. – 608 с.

   В аеропорту Париж-Північ сталася трагедіязазнав катастрофи літак, зібраний на українському заводі «Аронов». Після зіткнення зі снігоочисником, який, здається, раптово опинився на посадковій смузі, вижило лише четверо людей. На місце трагедії вирушає донька конструктора, який спроектував цей літак. Дівчина починає активно розслідувати справу. Але хтось дуже не хоче, щоб вона дізналася правду. Життя Діани та її близьких у небезпеці!

     «Жорстоке небо» для менене просто новий трилер, а особливий, по-справжньому знаковий роман. (Макс Кідрук)




      Кокотюха А. Осінній сезон смертей : роман / Андрій Кокотюха. – Х.: Клуб Семейного Досуга, 2014. – 256 с.

  Журналіста столичної газети Андрія Шкараду звинувачують у вбивствах дівчат у студмістечку. Через доведене алібі міліція відпускає його і знаходить іншого підозрюваного - бармена з місцевої кав`ярні, куди частенько навідувалися жертви. Та Андрій не вірить правоохоронцям і попри їхнє залякування починає самотужки дошукуватися правди. Він приймає виклик підступного вбивці!
    Тим часом маніяк планує нові вбивства й у своєму щоденнику сповідується вічності. Сезон смертей триває...




    
  Куява Ж. Дерево, що росте в мені / Жанна Куява. – Х.: Клуб Семейного Досуга, 2014. – 224 с.

  Кожна людина має душевний стрижень, який є основою її особистості. Таке собі живе дерево, яке росте десь у глибині. І це дерево можна виростити й дочекатися плодів... а можна й убити.
  Чеслава не одразу зрозуміла, що їй несила жити, зраджуючи себе. Мабуть, для того їй потрібно було знести втрату коханого, зраду та болісну образу...
   Але, так чи інакше, щастя чекає на кожного з нас. Треба тільки набратися терпіння.




    Малярчук Т. Біографія випадкового чуда / Таня Малярчук. – Х.: Клуб Семейного Досуга, 2012. – 240 с.

   Лєна з дитинства була особливою: без царя в голові, навіть Бог у неї був позичений.
   Якось Лєна облишила молитися - і нічого, грім не побив, і кульова блискавка, що колись спалила її улюблену виховательку, оминула. Але втратити віру в чудо їй не дала диво-жінка, яка нагодилася рятувати її земляків, поки сама, уже доросла, Лєна тренувалася на бездомних собаках.
 Чим обернеться власна спроба героїні допомогти ближньому - польотом над гніздом зозулі чи вознесінням?



    Матіяш Б. Братик Біль, сестричка Радість / Богдана Матіяш. – Л.: Вид.-во Старого Лева, 2014. – 144 с.  

     Книга есеїстики про дуже прості щоденні досвіди, стани, відчуття, які людина переживає упродовж життя і які містяться в широкому спектрі поміж радістю й болем. Темою рефлексій і зачудування стають речі, що їх людина бачить на щодень. Досвіди внутрішні: довіри, радості, вдячності, смутку, страху, любові, переживання всього в світі як дару, – чергуються із досвідами, наповненими радістю побаченого й відчутого в світі довкола: ходіння по землі, переживання пір року, розглядання дерев, зірок, неба, води, піску, листя, квітів, хмар – найпростіших речей, які тільки є. У цій книжці немає ідеалізування, але є довіра до світу й віра в те, що навіть найбільший біль може врешті обернутися в радість.


     

     Печорна О. Фортеця для серця / Олена Печорна. – Х.: Клуб Семейного Досуга, 2014. – 368 с.

  Вона талановита художниця, але ніхто не розуміє її. Заможні кавалери її не цікавлять... Одного разу вона врятувала життя незнайомцю. Чим обернеться ця добра справа?
  Автор вміє торкнутися найпотаємніших струн душі.


    
 Пулу П. Краса, що не рятує / Павліна Пулу. – Х.: Клуб Семейного Досуга, 2013. – 256 с.

    Надька-Верона – жінка надзвичайної вроди. І своєю красою вона все життя майстерно користувалася, граючи чоловіками та зіштовхуючи їх, наче півнів у півнячих боях. Але чи гарантує ця врода щастя, якщо за нею нема нічого, що надає сенс існуванню людини? Бо коли краса помарніє - що залишиться?




  




   Шкляр В. Ключ / Василь Шкляр. – Х.: Клуб Семейного Досуга, 2014. – 256 с.

   «Ключ» - гостросюжетний роман із ознаками трилера та детектива. В центрі уваги опиняється журналіст і філолог Андрій Крайній. Він працює дуже близько до політики пише програми для нових і старих політичних партій.
    Сюжет побудовано як історію пошуків ключа. Ключів потрібно знайти два. Перший: ключ до загадки дивної квартири. Другий: ключ до серця коханої жінки Сани, з котрою Андрій познайомився під час розслідування.
Детективна історія приводить героїв прямісінько в пастку підступних злодіїв. Як вийти з безвихідної ситуації? Читайте в романі «Ключ».

Немає коментарів:

Дописати коментар