четвер, 17 квітня 2014 р.

Прийди. Подивись. Прочитай.

Книжкові новинки письменників-краян






Вихрестенко Р.
  Молода та рання: поезія, гумор, проза/ Руслана Вихрестенко; [ред. В.Дідківський; худож. А. Глаголева]. – Біла Церква: [б.в.], 2013. – 81 с.:іл. 
  Це збірка лірики та гумору молодої білоцерківської поетеси та журналістки. ЇЇ вирізняють особлива захоплена щирість, лагідність та відчуття спорідненості з усім, що відбувається у світі, а ряд дотепних усмішок переконують у тому, що гумор, як явище в літературі, помолодшав.
  Книга  Руслани Вихрестенко викликає добрі, позитивні емоції, тому  вона обов’язково знайде свого читача, її залюбки читатимуть і школярі , й дорослі.



Грабовський В.Н.
  Ти – моє дзеркало (Любов і документи): роман / Віктор Грабовський. – К.: Києво-Могилянська академія, 2013. – 318, [1] с. 
   Як пронести перше, найпрекрасніше юнацьке почуття крізь життєві бурі та злигодні? Як не зрадити себе, не втратити гідності й самоповаги, коли недруги збиткуються над Матір’ю? Адже захистити, визволити її з пут корумпованих технократів, олігархічних кланів – єдина змога залишитись образом і подобою Божою. Якщо ці проблеми не байдужі Вам, дорогий друже, то герої нового роману Віктора Грабовського – Ваше рідне коло.




Гудима А.Д.
   Заручники: роман / Андрій Гудима. – Біла Церква: Білоцерківдрук, 2013. – 176 с. 
  Новий роман письменника-краянина – болісна розповідь про долю звичайної української жінки, яка при неймовірній скруті вже у нинішній незалежній Україні змушена шукати в далекому закордонні хоча б такий-сякий зарібок. Там – “за бугром” – небо над головою здавалося зовсім іншим. А проте Вітчизна залишилася одна і та сама – Україна.




Гудима  А.Д. 
 Третє пришестя: поема / Андрій Гудима; [ред. В.Іванців]. – Біла Церква: Білоцерківдрук, 2013. – 85,[2] c. 
   У новій поемі автор, пропустивши через душу страждання, сумніви і надії великого Кобзаря, виходить з ним на тиху розмову. І вже у нашому невизначеному сьогоденні обидва переймаються тими ж самими болями і стражданнями.







Євтушенко В.А.
  Не на того напали! / Віктор Євтушенко; [ред. В.О. Іванців]. – Біла Церква: Буква, 2013. – 91, [4] с. 
   Чутки про переполох, що межує з панікою, в рядах корупціонерів, здирників, чинодралів, пристосуванців, шарлатанів, україножерів та іншої нечисті, які супроводжують вихід у світ кожної нової книжки цього “смішного” автора, - не перебільшення! Та вони б його!... Але не на того напали!
   Гостра сатира в одинадцятій книжці популярного гумориста не губиться в комікуванні побутових ситуацій. Приємного сміху, читачу!





Євтушенко В.
   Про100 сміх / Віктор Євтушенко; [ред. В.О. Анувас]. – Біла Церква: Буква, 2013. – 72, [7] с. 
   “Сміх та й годі”, “Просто сміх” – кажемо про щось, що не викликає нічого, крім подиву своєю безглуздістю. Сатиричний струмінь дедалі відчутніший в доробку автора і все ближче він до соціальних проблем. “Коли ж браттям-українцям усміхнеться доля?” – запитує Президент Господа-Бога і чує: “Я не доживу!”.
   Здоров будь, посміявшись, читачу!


 
 Калюжна Г.М.
    Літо метелика: лірика, проза, пісні / Галина Калюжна. – К.: [б.в.], 2013. – 437 с. 
   Нова книга лірики, прози, пісенних текстів – вершина творчості поетеси. У ній любов, яка пульсує на весь світ, наповнює життя і стає самим життям. У ній філософська істина людини, яка прагне охопити своєю любов’ю небо і землю, розуміючи, що сама перебуває між тим і другим, і що кожне її слово в буквальному розумінні може стати останнім. І тому воно правдиве, як тільки може бути правдивим слово на порозі вічності… Це поезія людського і духовного подвигу. Книга “Літо метелика” стала творчим заповітом Галини Калюжної. Вона розрахована на всіх, хто любить справжню поезію.




    
   Кобзар білоцерківський: До 200-річчя від народження Тараса Григоровича Шевченка / [упоряд., ред., В. Іванців; худ. оформ. Г. Невінчаної]. – Біла Церква: Білоцерківдрук, 2014. – 216 с.: іл. 
   Ця збірка – частина величного творчого спадку Тараса Шевченка, найпопулярніша на білоцерківському Пороссі в минулому й тепер як у читацькому загалі, так і в репертуарі читців, співаків і співочих гуртів, театральних труп.
   Досліджено особистий зв’язок Кобзаря з нашим краєм і вплив “Кобзаря” на громадське й політичне життя, його роль в національній самоідентифікації краян. Окремий розділ книги  - білоцерківська Шевченкіана.




Краєвська Т.
   Випробування жінкою: [роман] / Таїна Краєвська; [ред. В.О. Іванців]. – Біла Церква: Альманах “Біла Церква”, 2013. – 399 с. 
   Це розповідь про кохання сільського юнака до богемної жінки, про труднощі і перешкоди, які він долає, про сучасні соціальні проблеми і пошуки втраченої духовності. Про національні традиції і пам’ятні сторінки з історії нашого народу.








 Мартузаева Е.
    Лабиринты моей души: [поэтический сборник] / Елена Мартузаева. – Белая Церковь: Білоцерківдрук, 2013. – 190 с. 
   Вірші Олени Мартузаєвої відрізняються свіжістю та неповторністю. Нова збірка не є виключенням. Здавалося б, вже розглянуті та вивчені всі теми, але авторка знову і знову дарує читачам сюрпризи. Відкриваючи книгу на будь-якій сторінці, випадково зупинивши погляд на будь-якій стрічці, ви не зможете відірватись, поки не дочитаєте збірку до кінця.




Невінчана Г.В.
   Містечковий бомонд: іронічний роман / Галина Невінчана. – Біла Церква: Буква, 2012. – 221, [1] с. 
  Дитячі мрії тільки здаються мріями, насправді дитина бачить своє призначення. Ось і в житті головної героїні несподівано для неї самої мрії починають здійснюватися. Однак не все так просто. Десь це нагорода за завзятість та цілеспрямованість, десь – просто вдалий збіг обставин. Та життя є життя, а тому в ньому є місце і радощам, і печалям, і любові, і зневазі. Ось тільки розпачу в житті не повинно бути місця.





Невінчана Г.В.
   Чужі вікна: оповідання / Галина Невінчана. – Біла Церква: Буква, 2012. – 156, [2] c.: іл. 
   У збірці оповідань – картинки нехитрих сюжетів з буденної круговерті життя, які спонукають до роздумів, викликають велику гаму почуттів. Чужі вікна – за ними по обидва боки одвічна боротьба добра і зла, світла і тіні, людських якостей, які щоразу мають нагадувати нам, що ми все ж – ЛЮДИ.
   Оповідання охоплюють чималий відрізок часу на зламі двох століть, по суті двох епох. Відбулася зміна формацій, а значить, мають змінюватися і люди. От чи на краще?

Приємного вам читання!

Немає коментарів:

Дописати коментар