четвер, 3 квітня 2014 р.

4 квітня – міжнародний День Інтернету

    4 квітня міжнародна інтернет-спільнота відзначає свій день — День Інтернету.

          Започаткував Всесвітній День Інтернету не хто інший, як сам Папа Іоанн Павло II.

     У 1998 році католицька церква визнала всесвітню мережу скарбницею людського знання.
  Ватикан досить довго обирав між кандидатами і лише у 2000 році вирішив, що найкращим покровителем мережі буде святий Ісидор, день представлення (смерті) якого - 4 квітня.  

      Святий Ісидор Севільський був іспанським єпископом та першим енциклопедистом, автором 20-томної праці "Etymologiae". Він є покровителем учнів і студентів. Крім того,  Ісидор Севільський уперше застосував у своїй праці систему перехресних посилань, яка віддалено нагадує гіперпосилання, використовувані в мережі. Аргументуючи своє рішення призначити саме цього святого покровителем Інтернету, Іоанн Павло II сказав, що Інтернет — це і є свого роду енциклопедія людських знань.

        Крім того, експерти зауважують, дата 4.04 нагадує помилку HTTP 404. 
    Завдяки підключенню нашої бібліотеки до всесвітньої мережі Інтернет для наших користувачів відкрився доступ до світових інформаційних ресурсів, принципово іншим став підхід до використання джерел інформації, збільшилась оперативність її одержання. В читальному залі до послуг читачів - п'ять робочих станцій - комп'ютерів. Пошук інформації здійснюється бібліотекарем на замовлення читача або самим читачем за допомогою різних пошукових систем.
       В грудні минулого року в бібліотеці створено WI-FI зону з вільним доступом до мережі Інтернет. Тепер наші читачі працюють в читальному залі зі своїми ноутбуками, нетбуками.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар