середу, 5 лютого 2014 р.

Що читають на Майдані?

     Українську класику, книги про Другу світову війну, визвольні війни в Україні та загалом на історичну тематику. 
   Про це пише одне з найдемократичніших видань України – газета “День” (Семенченко М. Із барикад – у читальну залу / Марія  Семенченко // День. – 2014. - №17- 18. – С. 10). 
     У холі Українського дому вже другий тиждень працює  імпровізована бібліотека – понад півтисячі книжок з лаконічним штампом “Бібліотека Майдану”.
      Ті , хто приходить сюди зігрітися й перепочити після варти, читають. Книги мають шалену популярність, вони допомагають розставити акценти, впорядкувати думки. Так люди укріплюють не тільки барикади, а й свій світогляд, розбалансований  останніми подіями.
Фаворитом “барикадних” читачів є книги із серії “Бібліотека газети “День” - історична інтелектуальна література, представлена публіцистичними статтями Василя Стуса, Ліни Костенко, Станіслава 
Кульчицького, Джеймса Мейса, Петра Кралюка та ін. 
    Багато книг цієї унікальної серії є у фонді нашої бібліотеки і якщо з якихось причин ви ще не ознайомились з ними, то можете зробити це прямо сьогодні. Взявши до рук такий, за словами головного редактора “Дня” Лариси  Івшиної “стовідсотково натуральний продукт…, вирощений на дружніх до українського середовища помислах та діях”, ви зможете знайти пояснення багатьом подіям, які відбувались та відбуваються в Україні, а також переконатись в актуальності вислову на одній з титульних сторінок : “Ніколи не  треба втрачати віру в силу освіти, силу книги і в людську висоту. І той, хто цю віру не втрачає, обов’язково вибереться…”.

Наталія Семененко

Немає коментарів:

Дописати коментар