середу, 12 лютого 2014 р.

“… І на оновленій землі”

    Під такою назвою 11 лютого у Білоцерківському краєзнавчому музеї за участю творчої інтелігенції та міського голови відкрилась виставка художніх ілюстрацій, присвячена 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка, яка органічно поєднала образотворче мистецтво та  поезію.
     Наша бібліотека долучилась до такої цікавої мистецької події, надавши для однієї з експозицій книги Т.Г. Шевченка та літературу про нього. Відвідувачів зацікавлять і п’ять різних видань  “Кобзаря”, і так звана “захалявна” книжечка поета, і один з томів дванадцятитомного Академічного видання , в якому факсимільно відтворені етюди, начерки, ескізи, зроблені рукою Шевченка.
         Не залишаться непоміченими книги із серії  “Вінок Кобзареві”, видані мовами різних народів світу, збірник афоризмів “Шевченкова криниця”, а також література, присвячена одній з найбільш складних, відповідальних і делікатних тем Шевченкініани  – особистим стосункам  поета.
         Маємо надію, що книги з фондів нашої книгозбірні стануть не просто вагомим доповненням виставки, а й допоможуть осмислити величну постать Кобзаря і ще раз задуматись над глибиною його поезій.
 Відеосюжет про відкриття виставки радимо переглянути за посиланням:

Немає коментарів:

Дописати коментар