Кулінарні нотатки від наших колег

Дорогі друзі, відкриває нашу кулінарну сторінку завідуюча Центральною бібліотекою Людмила Чупак з рецептом баклажанів по-корейськи, котрі готувала разом зі своєю внучкою Веронікою.
 Отже,
1 кілограм баклажанів помити, відрізати з обох сторін хвостики, проварити цілими 12 хвилин. Добре остудити, спочатку на столі, а потім − в холодильнику.  Порізати брусочками.  1 велику морквину (можна 2) потерти на тертку для корейської моркви.
                                 Зробити саламур:
− 5 столових ложок цукру;
− 1 столова ложка солі;
− 100 грамів олії;
− 100 грамів оцту;
− 1 чайна ложка меленого коріандру;
− 0,5 чайних ложки меленого перцю;
− 1 головка  часнику, пропущеного через часничницю.

Саламур добре розмішати,  вкинути туди порізані баклажани і потерту моркву, знову гарно все перемішати і залишити на столі на 2 години. 

Далі викласти в каструлю і поставити в холодильник. Баклажани можна заморозити в судках. Якщо заготовляти на зиму в банках, то баклажани проварити не 12 хвилин, а 5 або 7, простерилізувати.
Смачного!

P.S.: Друзі, баклажани за цим рецептом надзвичайно смачні! Як кажуть, просто пальчики оближеш! Перевірено колективом ЦБ. 


2 коментарі:

  1. Дякуємо за рецепт. Господині доброго здоров я, а собі - смачного

    ВідповістиВидалити
  2. Будь ласка! готуйте на здоров'я! та й своїми кулінарними рецептами діліться!

    ВідповістиВидалити