середу, 26 лютого 2020 р.

Високе світло імені і слова


 
         Геніальна та незламна Леся Українка ось уже, майже, півтора століття   промовляє до людей щирими словами своїх віршів.

         Її полум’яні, ніжні, чаруючі душу і серце поезії щороку звучать на міському конкурсі читців-декламаторів «Горить моє серце», який  проводить міська централізована бібліотечна система.

         Цьогоріч у конкурсі взяли участь понад 20 декламаторів, читачів бібліотек міста. Старшокласники з неймовірною любов’ю читали безсмертні рядки Лесиних творів.

         Володаркою Гран-прі стала Ольга Клінкіна (БЗШ №5), яка блискуче прочитала Лесине оповідання «Метелик»,  зачарувавши  членів журі артистизмом і граціозністю, тонко відтворивши прагнення метелика до світла.

         Перше місце виборола учениця БСШ №12 Анна Романюк,  емоційно, по-дорослому продекламувавши вірш «Жіночий портрет».

         Друге місце розділили: Анна Панько і Братасюк Каріна (БНВО «Перша Білоцерківська гімназія»), Дар’я Кузьменко (БЗШ №18) та дует Діани Пилипенко і Артема Булавіна (БСШ №9).

         Третє місце посіли: Іван Кропивницький (БЗШ №7), Настя Симоненко (БЗШ №21), Аліна Кравченко (БНВО «Ліцей − МАН» та Іванна Москаленко і Катерина Кшевінська (БНВО «Перша Білоцерківська гімназія»).

         Всі переможці отримали Дипломи і подарунки від спонсорів: Київського обласного творчого об’єднання «Культура», Білоцерківського видавництва «Буква» і КЗ  БМР Білоцерківська міська централізована  бібліотечна система ім. П. Красножона.

         За життя Леся Українка казала: «Я, на жаль, належу до письменників почитаємих, а не читаємих». Але письменниця помилялася, її твори читають і це ще раз довели юні  учасники щорічного конкурсу «Горить моє серце…».








Немає коментарів:

Дописати коментар