середу, 20 листопада 2019 р.

Свобода пахне порохом і кров'ю



         До Дня Гідності і Свободи у центральній міській бібліотеці відбулася зустріч членів патріотичного клубу із поетом, членом Національної спілки письменників України, кадровим військовим Андрієм Степановичем Кириченком. 
Про війну молодий талановитий літератор знає не з книг, телебачення та соціальних мереж, він з перших днів неоголошеної війни боронив східні кордони нашої держави від російських загарбників та сепаратистів. В перервах між боями майор писав вірші.
         У творчому доробку молодого поета три збірки: «От така війна…», «Це наша правда!» і «Гільзи в кишені». За останню нагороджений  міською літературно-мистецькою премією ім. І.С. Нечуя-Левицького.
Його вірші − це гірка правда про війну, важкі бої, побратимів, буденне життя солдат в бойових умовах, пейзажна та інтимна лірика, філософські роздуми про війну, життя і сенс буття. Поезії вражають щирістю, глибиною почуттів і яскравими образами.
 Зустріч пройшла у формі діалогу автора із слухачами. Учасники заходу, студенти ТЕК БНАУ,  були вражені  поетичним і декламаторським  талантом Андрія Кириченка.
 Сподобався підліткам і виступ письменниці Галини Гай, редактора двох крайніх збірок пана Андрія, яку поправу вважають його «хрещеною матір’ю в поезії».




Немає коментарів:

Дописати коментар