вівторок, 23 квітня 2019 р.

Тихенько плакала душа


У квітні колектив  бібліотеки готувався привітати з ювілеєм  активного читача і друга, поета, музиканта, виконавця авторських  пісень, блогера, дуже позитивну і життєрадісну людину Володимира Трусова.
Але життя непередбачуване….Півроку тому  його не стало.  
       24 квітня  Володимиру   мало виповнитися 60 років.
Напередодні цієї дати колектив бібліотеки з теплотою згадує Володимира,  прекрасну, талановиту, щиру  людину з дитячою відкритістю і великим серцем.
Свій вільний час він віддавав творчості, своєю   активністю запалював інших. Неодноразово виступав і радував своїм зворушливим співом членів клубу «Водограй», залюбки  брав участь у презентаціях книг письменників-краян і літературно-музичних вечорах: «Моя земля, земля моїх світанків», «Феномен Євгена Гуцала», «Природа очима поетів», «Шекспір», «Світ, який не повинен загинути», «Відома-невідома Біла Церква».
Його захопленням були пісні, які він проникливо виконував  під  гітару. Свої мелодії писав  на твори   поетів-класиків XIX століття: Луіса де  Гонгора, Уіл’яма Шекспіра, Роберта Бернса, Данила Ратгауза,  Костянтина Бальмонта, Федора Тютчева, Міри Лохвицької і  на вірші сучасних українських літераторів: Валентини Христис, Павла Хмари, Юрія Коринця, Віри Коваленко, Олени Пащенко, Олени Мартузаєвої.
Володимир Трусов цікавився  історією   рідної  Білої Церкви. Добре запам'ятався креативний краєзнавчий бібліотечний захід «Мандруючи старим містом. Бібліо−STOP−вулиця Замкова».  «Трусов буквально полонив увагу всіх, розкриваючи неймовірні подробиці  давнини  та маловідомі сторінки історії».− так про нього  написав у  своїй статті «Бібліотекарі започатковують свій туризм» Олександр Виговський, який  разом з членами краєзнавчого клубу «Хронос» і бібліотекарями  взяв участь у  краєзнавчому променаді.
А ще Володимир пробував писати  розповіді, казки, жартівливі вірші на своєму  блозі  «Казковий світ» skazky.blogspot.com.  Кращою  своєю казкою  він вважав «Сім'я Діда Мороза». Записав  аудіо книгу  Андрія Маклакова  «Непристойна насолода».
Як блогер,   набув  популярності серед своїх віртуальних друзів  на сайті літературного порталу. Рейтинг автора Володимира Трусова складає: загальний − 8756,  відвідувачів − 19963, кількість переглядів − 41735. Опубліковано його творів − 141..
         Володимир був відкритим до людей. До нього  звертались за порадами і завжди  прислуховувалися  до його думки. А він з радістю усім допомагав. Про нього казали: «Людина − золоті руки». Він був  невгамовним, дотепним,   жив духовними  цінностями і  дуже любив життя.  Таким будемо  його  пам’ятати, таким він залишиться у наших серцях.


         .
.
       

Немає коментарів:

Дописати коментар