пʼятницю, 11 травня 2018 р.

Книжкові новинки. З вірою, надією, любов'ю та світлом!

"Весна!",  ­̶  волає внутрішній голос оптиміста, незважаючи на погоду за вікном – теплу й сонячну, чи похмуру й дощову. І додає: "Легкості хочу. Душевності ...". Так, саме зараз душа просить книг, які торкнуться всього її діапазону і не залишать байдужим. 
Друзі, ми підібрали саме такі книги-новинки, які неодмінно стануть для вас приємним відкриттям :

    Дарина Гнатко "Мазуревичі. Історія одного роду"
   Рід Мазуревичів споконвіку був знаний своєю жорстокістю. Всупереч волі батьків юна Марфа вийшла заміж за Уласа Мазуревича, та щастя з ним не пізнала. Усі надії покладала на сина Тихона, але й він удався в своїх жорстоких предків: жадібний та безсердечний, він крокує кривавою стежиною. Він перетворив на пекло життя не тільки численних коханок, а й своєї дружини, багатої спадкоємиці Софії Льохвицької. Їхня спільна донька Ярина ненавидить батька-тирана. Вона покохала Степана, батько якого загинув від рук Тихона. Тепер понад усе Ярина хоче розірвати коло страждань та спокутувати гріхи роду Мазуревичів. Але ціна може виявитися зависокою для неї.
    Крізь революцію та війну, утрати і пристрасть, ненависть і любов — шлях п’яти поколінь одного роду.

     Збірочка «Теплі історії в конвертах» – про листування, про дороге для нас спілкування, розуміння, дар душевного тепла нашим близьким, рідним, друзям. Перед вами – листи, які відкривають сімейні давні таємниці, зазирають у минуле, бережуть пам’ять про важливі події, листи багатолітнього кохання й перших несміливих освідчень, прощення, трепетної надії та мужньої, стійкої віри, вдячності, поваги; сторінки, що бережуть дружбу, дають мудрі поради, втішають у горі, підтримують; листи, які поєднують людей, а чи й розлучають ... Вони дозволяють себе прочитати – ці, списані різним почерком аркушики паперу або ж електронні послання – довіряють свої секрети, діляться з нами новими теплими історіями.

  
  Ніна Фіалко "Кохання з першого погляду"
 У романі «Кохання з першого погляду» тернопільська авторка Ніна Фіалко змальовує життя сучасної молоді, яка, будучи невдоволеною своїм становищем на рідній землі, шукає щастя за кордоном. Головний герой роману Олексій Шинкаренко, закохавшись у місцеву красуню, намагається створити для неї невеличкий рай, та вона прагне іншого життя. Зі сторінок твору читач отримає ще одне підтвердження, що кохання і зрада – дві сторони однієї медалі. Сюжет наповнений багатьма життєвими віражами у людських долях, тому захоплює з першої сторінки і не відпускає до останньої. Роман читається легко і залишає враження для роздумів.



   Ніна Фіалко "Ріка життя"
 У новому романі «Ріка життя" письменниця розповідає про життя двох подруг, долі котрих сплелись у любовному трикутнику. Маючи різні характери, виховуючись у сім'ях на різних засадах, до свого щастя ці жінки йшли різними шляхами. Одна з них для досягнення мети знехтувала не тільки дружбою, а й законами моралі. За це була жорстоко покарана. Інша — вірила, що кожна людина має свою долю, яка неодмінно її знайде. У романі відображено багато напружених життєвих колізій, роздумуючи над якими, мислячий читач може взяти їх до уваги, щоб не потрапити в подібну халепу. Твір читається легко і захоплює з перших сторінок. Велику увагу автор приділяє розкриттю поведінки людей у різних ситуаціях, коли зі вчинку можна визначити дух тієї чи іншої особи. В романі простежується чітка громадянська позиція автора, яка пропагує християнську мораль у всіх сферах діяльності людини




    Ніна Фіалко "Зламані жоржини"
  Роман “Зламані жоржини” оповідає непросту долю вчительки Галини Павлівни Ковальчук. Карколомний сюжет, несподівані повороти долі головної героїні, заплутані життєві ситуації — саме це вирізняє даний твір з-поміж інших жіночих романів.









   Ніна Фіалко "Наречена для бразильця"
 В романі розкрито непросту долю кількох поколінь однієї родини, зокрема акцентовано на спробі доньки вирватись із рутинного, сімейного кола, щоб не повторити долю матері... Тож письменниця пропонує читачам зануритися в життя без прикрас, можливо, через призму чужих помилок зрозуміти власні проблеми. Авторка особливо рекомендує цей твір молодим, які через психологічне насилля, через непорозуміння з батьками квапляться покинути домівку. Часто за помилку в юності їм доводиться розплачуватись усе життя… Роман спонукає до глибоких роздумів. Розрахований на широке коло читачів. Розчарованих не буде.





   Ніна Фіалко "Повертайтесь, журавлі, додому"
   Новий роман Ніни Фіалко - це захоплива історія про становлення у житті молодої дівчини Катерини Приходько. Читачів чекають карколомні сюжетні повороти долі героїні твору, що врешті приведуть її до неочікуваного фіналу.












    Ніна Фіалко "Небезпечна межа"
    У романі Ніни Фіалко йдеться про долю молодих людей, які наполегливо і не завжди вдало шукають місце під сонцем. Трагедія, що спіткала одну з героїнь роману, змушує читача задуматися над таким явищем, як заробітчанство. Роман пропагує християнську мораль і високодуховні цінності.



   Светлана Талан "Надеюсь и люблю"
  Катя знала Сергія з дитинства. Їхнє весілля було чимось само собою зрозумілим. А як інакше? Адже з ним так спокійно, надійно... Але коли Катя зустрічає Макса, в її душі зароджуються сумніви: чи про таке життя вона мріяла? Жінка наважується на відчайдушний вчинок: йде з дому, грюкнувши дверима, а потім кидає і дочка. Але життя вносить свої корективи. Макс виявляється не тим, за кого себе видавав. Тепер у великому місті Катя пускається в погоню за фальшивими мріями. Як далеко зайде вона, перш ніж зрозуміє, що справжнє щастя не купити за гроші?




    Міла Іванцова "Теплі історії про радість і сум"
  Читачі називають твори Міли Іванцової «терапевтичною прозою», кажуть, що від них на душі стає легше. Філософія авторки – триматися позитиву попри все, рухатися вперед і не озлоблюватися на людей та світ. Кожне оповідання, велике воно чи маленьке, – цікава історія з життя звичайних людей, а можливо, сучасна версія притчі. З героями не хочеться прощатися, з ними продовжуєш жити, міркуєш, як учинив би на їхньому місці, шукаєш відповіді на власні питання. Збірка оповідань Міли Іванцової доповнює серію «Теплі історії» неповторними відтінками почуттів, вражень, легким гумором, новими краєвидами та персонажами.




Гарної погоди вам, друзі, і за вікном, і в душі! Приємного читання!
Книги запитуйте на абонементі.



Немає коментарів:

Дописати коментар