четвер, 5 квітня 2018 р.

Книго-мандри : шість українських книжок про різні куточки світу

Старовинне китайське прислів’я каже, що шлях у тисячу лі починається з першого кроку. Дійсно, кожна велика мандрівка бере початок з маленького зрушення, мрії, задуму, крихітної відмітки на мапі. Багатьом з нас кортить побачити світ, познайомитися з іншими культурами, екзотичними традиціями, мешканцями далеких країн, островів, міст, селищ ...
Ви маєте роботу з графіком 24/7, що унеможливлює подорожі? У вас нещодавно закінчилася відпустка, а до нової ще цілих півроку? Що ж, ми маємо для вас один дуже дієвий спосіб для мандрів – читання! Адже книги – це і літак, і потяг, і дорога. Вони і пункт призначення, і подорож. Вони – це дім.
Тож, друзі, ми підготували добірку книг українських авторів про дивовижні подорожі. Вони за лічені хвилини перенесуть вас у місця, де ви ще не бували!
Тож, вирушаймо!
Серія видань української прози «Відкритий світ» від видавничої групи «КМ-Букс» – це збірки оповідань сучасних українських авторів, що подовгу мешкали , або й досі живуть у різних країнах.       
Кожна збірка – ніби подорож із доброзичливим небайдужим провідником-українцем, який веде читача за руку у відкритий ним самим світ і щедро ділиться власними враженнями.    Автори книг розповідають про побачене – подібне чи відмінне від нашого життя в Україні, розкривають особливості побуту та менталітету корінного населення, показують народні традиції та культурну спадщину різних країн.                                
«Македонські оповідки» Анни Багряної – перша книга серії «Відкрий світ». Більшість героїв цих оповідань мають своїх прототипів, проте письменниця навмисне змінила їхні імена, дозволяючи собі привнести в тексти значну частку авторського домислу.
Тут є розповіді про двох відомих на весь світ жінок, народжених у Македонії, – Вангу і Матір Терезу, спогади про деякі поїздки письменниці, про людей, з якими авторці довелося  спілкуватися …
Анна Багряна пише про цю збірку так: «З одного боку, ця книга для мене є підсумком прожитих у Македонії шести років, з іншого – лише маленькою часточкою того, що мені вдалося побачити, почути й відчути за цей час … Я могла б написати про цю книгу зовсім по-іншому. І про інше. Але написала так, як хотіла. Як мені підказувало серце».




«Китайський щоденник української мами»  Юлії Смаль – друга книга серії «Відкрий світ». Письменниця у формі щоденникових записів ділиться своїм досвідом півторарічного проживання в Китаї разом з родиною – чоловіком і трьома дітьми. Це не інформація з туристичного буклета, а реальні історії з життя родини в провінційному містечку Піньху, а також враження від подорожей країною. Роздуми українки про спільне і відмінне, смішне і сумне, кумедне і філософське.








Збірка оповідань Лесі Олендій  «Італія під мікроскопом»  – це охудожнені враження українки від сучасної Італії, де та мешкає вже чимало років.
Італія стоїть на другому місці у списку десяти найкрасивіших країн світу. Але ця книга – не путівник її відомими місцями. Авторка вирішила показати нам Італію зсередини, але не очима туриста чи заробітчанина. З цієї збірки оповідань, де кожне з них – окрема зернина для роздумів, ви дізнаєтеся про культуру країни, звички та звичаї її мешканців, їхні радощі та проблеми.






Третя книга серії «Відкрий світ» – «Японські історії» Галини Ів. Це збірка оповідань, які занурюють читача в різні ситуації і розкривають особливості життя в далекій Країні вранішнього сонця. Авторка щиро і небайдуже проведе вас стежками і автострадами загадкової далекої Японії, серйозно, а подекуди з гумором, поділиться тим, що дізналася за останні роки про цю країну та її мешканців. Це не та інформація, яку можна вичитати в путівниках чи в інтернеті, вона підслухана, підглянута, особисто відчута і пережита автором зі сльозами на очах чи зі сміхом.




Складні й насичені події з історії та сучасного життя Великої Британії викладені в книжці Аріадни Войтко «Реверанс її величності». Авторка представляє читачеві  відомих історичних і сучасних осіб Великої Британії  – королеву Єлизавету ІІ, колишнього прем’єр-міністра сера Вінстона Черчилля,  героя Ватерлоо герцога Веллінгтона. Відомі оксфордські професори – історик Норман Дейвіс, генетики Браян Сайкс та Стівен Оппенгеймер в ексклюзивних інтерв’ю розповідають про давню історію світу й України. А документальні історії про долю винахідника першого в світі комп’ютера Алана Тюрінга та про колишнього розвідника, а згодом автора романів про Джеймса Бонда – Яна Флемінга, для багатьох стануть справжнім відкриттям.


Віта Гончарова-Ямборова сьогодні є відомою письменницею-детективісткою у Словаччині, де мешкає з підліткового віку. Її збірка оповідань «Моя Чехія, моя Словаччина» – це шоста книжка серії «Відкритий світ».  Авторка розповідає читачеві одразу про дві досить близькі до України країни – Чехію і Словаччину. Вона ділиться своїми спогадами про те, як відкривала для себе ці краї, мову і людей, їхню культуру й традиції. Знаходить подібне до України і відмінне, смішне і сумне. Письменниця щиро ділиться своїми відкриттями, спогадами і планами, завдяки яким читач дійсно відкриває незнаний раніше світ, навіть якщо йому вже доводилося бувати у цих країнах, веде його в часі і просторі.




Тож, друзі, запрошуємо до читання! Книги серії «Відкритий світ» запитуйте на абонементі.


Немає коментарів:

Дописати коментар