середу, 24 січня 2018 р.

ТОП-10 найпопулярніших книг серед читачів нашої бібліотеки у 2017 році

    Друзі, пропонуємо до вашої уваги топ-10 найпопулярніших книг серед читачів нашої бібліотеки у 2017 році. Це книги, які постійно знаходяться "на руках". Напевно серед них є і ваші улюблені. А якщо якусь із них ще не читали - завітайте до нас та запитуйте на абонементі. 
      І читайте, друзі, читайте, бо як казав Тарас Шевченко: «Дивною і ненатуральною здається людина, яка існує без книги».

   Шкляр В. Троща: роман / Василь Шкляр. - Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 412 с.
     Василь Шкляр – один із найвідоміших сучасних вітчизняних письменників, лауреат Шевченківської премії  2011 року, «батько українського бестселера».
    Його новий роман "Троща" -  про Українську повстанську армію, про перемогу людини над обставинами і над собою. Сам автор каже, що книга написана для того, аби показати світові, що українці не змирилися з режимом, і продовжують боротьбу, як і раніше.
    Для головного героя, вояка УПА, війна вже минула, проте боротьба не забулася. Та раптом він бачить на цвинтарі недавню могилу свого бойового товариша, і спогади зринають у нього з новою силою. "Свої" і "чужі", дружба та ро́збрат, кохання і зрада, помилування й помста, свобода й неволя… Перед його очима знов розгортаються бої та тривають допити, постають обличчя різних людей, та ніяк не з’являється личина зрадника …


     
    Кешеля Д. Родаки: роман-колаж із стихій життя / Дмитро Кешеля . - К. : Академія, 2017. - 383 с. - (Ім'я).
     У творі закарпатського письменника Дмитра Кешелі йдеться про трагікомічне життя сільської родини із Закарпаття. Історію сім'ї розповідає маленький хлопчик Митрик, який дивиться на “дорослі” ситуації своїми допитливими дитячими очима і пропускає через власну творчу натуру. Пригоди “родаків” Митрика описані з гумором і водночас це сміх крізь сльози. Основою для роману стали особисті  переживання автора, який сам виріс у селі Клячаново неподалік Мукачева. А головною “героїнею” твору стала гора Ловачка – з реального життя.





   Гоукінз П. Дівчина у потягу : роман / Пола Гоукінз ; пер. з англ. І. Панченко. - Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 315 с.
      Рейчел щодня сідає на той самий потяг. Проїжджаючи повз затишні приміські будиночки, вона кожного дня бачить подружню пару, яка снідає на веранді. Рейчел подобається спостерігати за ними, адже їхнє життя видається їй більш радісним, ніж її власне. Але одного разу в цьому безтурботному раю, яким вона уявляє їхню оселю, дівчина побачила дещо шокуюче. Вона розповідає про побачене поліції. Але їй не вірять ...





   Мастєрова В. Суча дочка: роман / Валентина Мастєрова. - Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 238 с.
      Сором на все село - народити дитину без чоловіка. А якщо дитина чужа? Олена прихистила малюка з жалю та нікому про це не сказала, навіть коханому.
Заради чужого сина вона пожертвувала жіночим щастям, безтурботним життям у столиці. Та чим віддячить Олені хлопець, коли виросте?







  
      Яхина Г. Зулейха открывает глаза / Гузель Яхина. - М. : АСТ, 2016. - 508 с.
   Гузель Яхіна - молода й талановита письменниця татарського походження, роман якої «Зулейха відкриває очі» нагороджений кількома вагомими для літературного світу преміями.
     Події роману починаються взимку 1930 року в глухому татарському селі. Селянку Зулейху разом з сотнями інших переселенців відправляють у вагоні-теплушці в Сибір. Дрімучі селяни і ленінградські інтелігенти, декласований елемент і кримінальники, мусульмани і християни, язичники і атеїсти, росіяни, татари, німці, чуваші - всі зустрінуться на берегах Ангари, щодня відстоюючи своє право на життя.
         Всім розкуркуленим і вигнанцям присвячується.



     Талан С. Повернутися дощем : роман / Світлана Талан. - Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 444 с.
       "Повернутися дощем" - продовження книги "Оголений нерв", що розповідає про "Руську весну" та наслідки окупації Східних земель. Майдан лишився в минулому, сьогодні - війна під назвою АТО та розрив країни на дві ворогуючі частини - проросійски налаштовану частину населення, котра з незрозумілих причин раптом запрагла незалежності та українців, котрі встали на захист своєї країни. 
      Лихо відступило від Сєвєродонецька, але велика Настина родина розвіяна по світу: мати їде до Західної України, сестра - в Росії й чути не хоче про повернення, а діти… Іванка й Геник, брат і сестра, - непримиренні вороги…
      Настя везе у волонтерському бусі допомогу хлопцям, бо під Іловайськом неспокійно. Вона не знає, що поспішає назустріч долі…


     Мойес Д. До встречи с тобой / Джоджо Мойес ; [пер. с англ. А. Килановой]. - М. : Иностранка, 2016. - 474 с.
     Це зворушлива історія про кохання наперекір усім перешкодам, про маленьке життя і велику надію, яка може витримати будь-які удари долі.
   Луїзі подобалося працювати в маленькій кав’ярні. Вона розуміла, що не закохана у свого хлопця. Але дівчина й уявити не могла, що зустріч із чоловіком, прикутим до інвалідного візка, змінить її життя… Вілл розумів, що після тієї жахливої аварії він ніколи не зможе жити на повну силу. Єдине, чого він хотів, – припинити це беззмістовне існування. Він не здогадувався, що через кілька хвилин у його дім і його життя увірветься новий світ, вихор кольорів, радість і кохання, ім’я яким – Лу…



  Фіалко Н.І. Родинні гріхи / Ніна Фіалко. - Тернопіль : Навч. книга-Богдан, 2016. - 462 с.
     “Родинні гріхи” − захоплююча розповідь про постійну боротьбу українських селян за виживання, про історію села на Черкащині від дореволюційних часів − до кінця ХХ століття − крізь революцію, війни, голодомор, перебудову… На цьому історичному фоні розвивається історія родів Шевчуків та Маляренків, з яких вийшла головна героїня  Тоня Маляренко, каліка з дитинства, все своє життя  вона   розплачується  за гріхи  батьків. Вражає  складна доля Тоні,  де мало щастя і багато проблем, але з них головна героїня гідно знаходить вихід: і освіту здобула, і заміж вийшла, і дітей народила, і хвороби подолала, і старість з чоловіком зустрічає. Багатьом її життя можна за  приклад взяти. Бо не всі вміють жити, у багатьох терпіння і розуміння не вистачає.

     Лис В. Соло для Соломії : [роман] / Володимир Лис. - Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2013. - 363 с.
        «Соло для Соломії» - роман про трагічні роки XX століття, нелегку жіночу долю та задушене кохання. Жінка, переживши на своєму шляху щирі пориви любові та водночас розчарування, боротьбу за своє щастя та біль поразки, зуміла не черствіти душею, не дивлячись ні на що. Крізь долю Соломії вимальовується портрет багатостраждального українського народу в реаліях 20-го ст. Докладний життєпис героїв допомагає пізнати всю красу і різноманіття побуту та звичаїв Полісся, організацію колгоспів, відправлення в Сибір, здобуття незалежності. Кожна з цих подій голосно відгукувалась у долі народу й особливо тісно перепліталась із життєвою стежкою Соломії.




     Лис В. Століття Якова : [роман] / Володимир Лис. - Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2014. - 236 с.
     Найкращий роман десятиріччя - короноване слово, яке вразило літературну Україну!
     У житті старого Якова Меха на короткий час, мов той метелик, з’являється дівча-приблуда. Вона питає, чи любив він колись, — і виринає десь із глибини пам`яті його кохання, і біль втрати, і круговерть війн та режимів, і радощі та горе в родині, і гріхи й каяття…






Немає коментарів:

Дописати коментар