пʼятницю, 29 вересня 2017 р.

Віват, бібліотеко!

  Всеукраїнський день бібліотек, що традиційно ми відзначаємо 30 вересня, свідчить про глибоку повагу народу до культури, освіти, духовних надбань і, безперечно, про визнання тієї великої ролі, яку відіграє в державі така поважна інституція, як бібліотека.
      З самого дитинства у свідомості більшості з нас бібліотека залишається дивною країною мрій і сподівань, у якій кожна людина торує власний шлях до знань, до вершин мистецтва, формує свою індивідуальність, відкриває для себе безмежний світ добра. І саме біблотекарі є творцями цієї країни і вірними провідниками у ній. Праця біблотекаря втілюється у людських долях, у загальному інтелекті нації, в омріяному майбутньому наших дітей.

      Разом з бібліотекарями це свято відзначає і багатомільйонний загал користувачів, для яких бібліотека є добрим порадником і помічником. Висловлюємо надію, що спільними зусиллями ми збережемо і примножимо наші здобутки. 
       Тож, з нагоди свята прийміть наші сердечні вітання! Хай кожен прийдешній день вашого життя буде щедрим на добро. Бажаємо вам усім міцного здоров'я, особистого щастя, твердої віри у власні можливості й у добре майбутнє. Вашим домівкам - миру, злагоди, тепла і затишку.

У тиші храму, де живуть слова,
І мови, й пісні рідної до болю,
Ти опромінена і трепетно жива,
Чаклуєш всіх великою любов'ю.
Хвилюєш душу, лиш як зазвучить
Рядок, що сяє в променях світання,
Або коли осінньо – ніжна мить
Враз спалахне кольорами востаннє.
А серце – тук!.. Щемливе серце: тук!..
І ще раз: тук!.. І не дає спокою…
У тиші Храму Книг той перегук –
Це світ краси, народжений тобою.
І я черпаю із його криниць,
Немов з молитви на саму Покрову,
Тепло і ласку маминих зіниць
І вільну правду в українськім слові.
То як мені, вже зрілому в літах,
Перед тобою не склонять коліно!..
О, Мудросте, захована в книжках,
Ти невмируща, й у віках нетлінна.


Немає коментарів:

Дописати коментар