пʼятницю, 14 квітня 2017 р.

Зустрічайте нові краєзнавчі видання!

   Друзі, краєзнавчий фонд бібліотеки поповнився новими виданнями.  Щойно ми отримали нові книги білоцерківських краєзнавців Євгена Чернецького "Історія Білої Церкви: таємниці минулого та хроніка подій" і Володимира Перерви "Графиня Олександра Василівна Браницька (1754 - 1838) найщедріша меценатка української історії, або Як стати незабутньою жінкою".



          Книга Євгена Чернецького "Історія Білої Церкви: таємниці минулого та хроніка подій" популярно розповідає про історію Білої Церкви - міста, яке наближається до тисячолітнього ювілею та є одним із символів Київщини. Долі білоцерківців та життя міста показане на тлі історії Центрально-Східної Європи. Охоплено часи від Середньовіччя до перших кроків самостійної України. Читачі познайомляться також з краєм, над яким гордо височіли вежі Білоцерківського замку, який захищала білоцерківська шляхта та козацтво, яким милувалися письменники і митці. Видання адресоване широкому колу читачів.
         У книзі Володимира Перерви "Графиня Олександра Василівна Браницька (1754 - 1838) найщедріша меценатка української історії, або Як стати незабутньою жінкою" розповідається про життя й меценатську діяльність Олександри Браницької - однієї з найвідоміших жінок вітчизняної історії. Автор спирається на значну кількість документальних актів з архівосховищ Києва, Москви, Санкт-Петербурга та інших міст.
     Дослідження адресоване педагогам, історикам-науковцям, краєзнавцям, студентам, музейним працівникам і всім, кому небайдуже історичне минуле нашої держави.
           Запитуйте книгу на абонементі та в читальному залі.
           
      

Немає коментарів:

Дописати коментар