середу, 19 квітня 2017 р.

Маршрутами 7 чудес України ...

   У березні минулого року стартувала Всеукраїнська акція "7 чудес України: міста та містечка", ініціатором і організатором якої став Фонд Миколи Томенка "Рідна країна". 
       У червні серед усіх заявок на участь від представників місцевих громад, громадських організацій, туристичних компаній, вищих навчальних закладів тощо, Оргкомітет відібрав 21 фіналіста, які протягом літа-осені мали можливість презентувати для журналістів та громадськості свої міста, щоб позмагатися за звання переможця.

  Отож, за сумою результатів Інтернет-голосування та анкетування експертів Оргкомітет визначив такі міста-переможці в акції «7 чудес України: історичні міста та містечка»:
- Бердянськ (Запорізька обл.)
- Біла Церква (Київська обл.)
- Галич (Івано-Франківська обл.)
- Диканька (Полтавська обл.)
- Канів (Черкаська обл.)
- Ніжин (Чернігівська обл.)
- Хуст (Закарпатська обл.)

      9 листопада 2016 року в Києво-Печерській лаврі відбулася церемонія нагородження переможців. Ця акція була по-своєму унікальною, адже для участі в конкурсі оргкомітет, перш за все, враховував бажання людей самим просувати свої міста, робити їх туристично привабливими. Відбирали переможців не лише спеціалісти-експерти, але й пересічні українці, які голосували за міста, які їм подобаються. Організатори конкурсу впевнені: маленькі українські містечка для туристів - ціла скарбниця цікавих історичних фактів, дивовижних легенд і загадок. Це шанс для українців більше пізнати свою культуру та історію.

    Саме про міста, які стали переможцями Всеукраїнської акції, говорили учасники клубу "Водограй" на своєму крайньому засіданні. Істричний екскурс в минуле цих чудових українських містечок зробила Олена Синельникова. Вона розповіла про походження назв населених пунктів, важливі віхи в їх історії, геральдику ... Супроводжувала розповідь пані Олени презентація "Історичні міста та містечка України", яку підготувала бібліограф Тетяна Качанова. А Валентина Котенко зачитала кілька своїх улюблених віршів про Україну.
       Захід пройшов у чудовій атмосфері. Насамкінець усі учасники заходу одностайно підсумували: гарнішого місця на Землі, як Україна, немає, а Біла Церква з усіх міст-переможців - всеодно найкраща!



          

Немає коментарів:

Дописати коментар