четвер, 9 березня 2017 р.

Тарас. Повернення.


       До 203-ої річниці з дня народження Тараса Шевченка презентовано тізер художнього фільму «Тарас. Повернення», що створюється за підтримки Держкіно України. Спільне виробництво стрічки здійснює Україна (продюсерський центр «ІнсайтМедіа», Одеська кіностудія) і Казахстан (компанія Tanaris Production).
        “Фільм розповідає про останні 3 місяці заслання Тараса Шевченка у Казахстані. Того літа поет, засланий на військову службу в російській царській армії, отримує повідомлення від друзів з Петербурга: його помилував особисто цар Олександр II. Однак військове керівництво Новопетрівського форту в Мангишлаку не поспішає повідомляти про це Тараса й видавати указ про звільнення. Інтрига будується на тому, хто саме зацікавлений в затримці і перешкоджає звільненню Шевченка. Комендант форту Іраклій Усков? Чи офіцери-товариші по службі та чиновники-бюрократи в Петербурзі? А раптом телеграма про амністію взагалі загубилася? Шевченко зберігає в собі сили досліджувати землі Західного Казахстану, що стали для нього улюбленими. Також поет і художник зображує казахський край та степових мешканців у своїх віршах і картинах, які він пише кожної вільної хвилини”, – пише Держкіно.
           Вихід картини на широкі екрани запланований на березень 2018 року.
     У фільмі знялися Борис Орлов (виконує роль Кобзаря), Богдан Бенюк, Олександр Пожарський, Олег Волощенко, Роман Луцький, Ганна Топчій та Акнієт Орінтай.


Немає коментарів:

Дописати коментар