понеділок, 5 вересня 2016 р.

Книжкові новинки вересня: що читати цієї осені



Дорогі друзі, щойно до нашої бібліотеки надійшли нові книги. Літературні новинки різні за тематикою, але кожна з них є чудовим зразком у своєму жанрі, даруючи читачеві нові знання та щирі переживання. Пропонуємо їх вашій увазі:






 Пауло Коельйо "Переможець завжди самотній"
  Цей роман відкриє незнані багатьом підводні течії світу кіно та моди: потаємні, глибинні – де зливаються кінокорпорації, ділки відмивають гроші, а продюсери вирішують долі колишніх мегазірок, - і стрімкі поверхневі – де юні моделі й актриси-початківці живуть невиправданими надіями й вірять у каннську легенду про Бріджит Бардо. І коли в цей світ вторгнеться серійний убивця, яким керує мрія очистити світ, чи зможе хтось дати відсіч його божевіллю й інстинкту руйнування? Чи багато людей загине, як гинуть мандрівники в пустелі, задивившись на міраж?

Анна Шевченко «Спадок»
«Спадок» – історичний трилер англійської письменниці Анни Шевченко. Легенда про скарб гетьмана Полуботка вже кілька століть хвилює багатьох дослідників і авантюристів. Авторка роману пропонує власну версію цієї історії. Ймовірний нащадок гетьмана Полуботка претендує на спадщину і звертається по допомогу в юридичних аспектах до англійського адвоката Кейт. Отримання спадщини може змінити баланс сил між Російською федерацією і незалежною Україною, а також матиме серйозні наслідки для Банку Англії, тому дії адвоката привертають увагу спецслужб.
        Тарас, офіцер російської служби безпеки, отримує завдання запобігти претензіям на спадок. Дія роману відбувається у Великій Британії, Росії, Аргентині, Україні.
Сюжет побудований таким чином, що ситуація розглядається з точки зору як Кейт, так і Тараса. Автор проводить читача через складні механізми відстеження архівної документації, факт і вимисел у романі ретельно переплетені: легенда існування козацького скарбу, факти попередніх спроб членів сім’ї Полуботка претендувати на козацьке золото, історія репресій з боку радянської влади по відношенню до реальних членів сім’ї автора, приватні щоденники, архівні документи ...   
«Спадок» є інтригуючою і захопливою книгою, блискучою спробою авторки привернути інтерес до фактів української історії.

Ірен Роздобудько «Дванадцять або Виховання Жінки в умовах,
не придатних до життя» 
Головна героїня роману є своєрідним провідником у замкнений світ пацієнтів психодиспансеру, а функція її полягає в тому, щоб їх просто вислухати. Оповіді пацієнтів різні. Спочатку здається, що все це хвороблива маячня. Але з часом героїня починає бачити внутрішній стан речей і відтоді усе зовнішнє викликає у неї лише сум або сміх. Згадуючи своє попереднє життя – кар"єру успішної письменниці, гламурні вечірки, розмови ні про що, гонитву за славою і багатством – вона розуміє, що треба негайно тікати на безлюдний острів. Але скільки брати квитків на літак, адже для того, щоб вести за собою армію, достатньо мати лише десять послідовників. Чи дванадцять?

Анна Тарнава «Бажання поверненню не підлягають» 
Успішна кар'єра, подорожі, романтика – це бажання, які досяжні для будь-якої жінки, але часто ми забуваємо про них серед численних щоденних клопотів. Головна героїня Леся піддає сумніву традиційні стереотипи і раптом вирішує спробувати щось ризиковане і несподіване для себе – жити так, як їй хочеться. На своєму шляху вона мусить подолати власні сумніви і страхи, але будучи позитивною людиною з добрим серцем і почуттям гумору, врешті-решт розуміє, що цілком щаслива.

 
Андрій Кокотюха «Автомобіль із Пекарської»
Львів, 1911 рік. У центрі міста, на вулиці Пекарській, у власному розкішному автомобілі знайдено мертвою доньку нафтового магната. У вбивстві підозрюють її таємного коханця. Це - Густав Сілезький, один із королів львівського злочинного світу. Він може довести свою невинність, та докази готовий довірити лише одній людині - Климу Кошовому. Тепер герой повинен знайти справжнього вбивцю, аби витягнути давнього знайомого з тюрми. У пошуках йому допомагає вірний друг Йозеф Шацький, і разом вони розкривають брудні таємниці з життя міської аристократії. Люди в масках, кримінальні ватажки, мільйонери, провокатори - підозрюються всі. І все ж найбільший ризик для Клима Кошового - його приватне розслідування категорично не подобається впливовій красуні Магді Богданович...


«Війна і міф. Невідома Друга світова»
За 70 років, що минули від завершення Другої свтової війни, чи ми дізналися всю правду про неї? Багато наших знань досі в полоні міфів, табу та пропаганди.
У книжці вибрані 50 сюжетів від 15 авторів. Робота істориків грунтується на довготривалих дослідженнях та опрацюванні розсекречених документів. ЇЇ результати свідчать: ці сюжети — міф. Дізнайтеся про них і ви.



Гаррі Каспаров «Зима наближається»
Відомий шахіст уже багато років бореться проти путінського режиму, відстоюючи загальнолюдські цінності. У своїй новій книжці він закликає лідерів демократичного світу консолідувати зусилля у боротьбі з диктатором Путіним.
Приголомшлива розповідь про повернення Росії до диктатури! Скоріш за все, книжка ніколи не вийде на батьківщині автора... Це історія про те, як колишній кадебіст Володимир Путін за невтручання, а в деяких випадках і підтримки вільного світу зміг узурпувати владу в Росії. На переконання Каспарова, світ мусить не умиротворювати диктатора, а змусити відповісти за жертви на сході України, загиблих пасажирів рейсу MН17, убитих опозиціонерів.

Тадеуш Доленга - Мостович «Три  сердца»
Сирота Кейт змалку живе в домі тітки Матильди. Надзвичайною вродою дівчини захоплюються всі чоловіки довкола … Молочні брати, заможний граф Роджер і крамарчук Матей, мріють полонити серце красуні. Дівчина завдячує матері Роджера, тому без любові погоджується стати його дружиною. Доля готує дивовижні випробування для трьох люблячих сердець.




Пола Гоукінз «Дівчина у потягу»
Рейчел щодня сідає на той самий потяг. Проїжджаючи повз затишні приміські будиночки, вона кожного дня бачить подружню пару, яка снідає на веранді. Рейчел подобається спостерігати за ними, адже їхнє життя видається їй більш радісним, ніж її власне. Але одного разу в цьому безтурботному раю, яким вона уявляє їхню оселю, дівчина побачила дещо шокуюче. Вона розповідає про побачене поліції. Але їй не вірять...




Стівен Кінг «Воно»
Воно – це пекельна істота, що наче випірнула з нічних кошмарів. Воно живиться людським страхом ... Колись давно семеро підлітків змогли Його перемогти. Але майже тридцять років по тому Воно повертається, щоб помститися. І вже дорослі друзі мають вступити в нову битву зі Злом ... Не читайте цю книгу в темряві або на самоті. Адже Воно може бути поруч.



Стівен Кінг «Ярмарок нічних жахіть»
Не завжди навіть абсолютне зло можна вчасно розпізнати, бо інколи воно має вигляд звичайнісінького хлопчика в шапочці з пластиковим пропелером. але коли воно стає настільки звичним і буденним, що ми більше не звертаємо на нього уваги, зло виходить на полювання ... Двадцять оповідань від Короля жахів (деякі вперше бачать світ саме на сторінках цієї збірки) гарантують, що ваша спина візьметься сиротами, і запрошують зазирнути у прочинені двері до потойбічного світу.



Стівен Кінг «Що впало, те пропало»
Легендарного письменника вбиває збожеволілий фанат Морріс Белламі. Він викрадає записники літератора, які містять його новий роман, але прочитати твір не встигає – поліція наступає йому на п’яти. Перш ніж потрапити до поліцейських у руки, Морріс заховує свій скарб… Роки по тому хлопчик Піт Сауберс знаходить скриню із записниками славетного письменника. Але ця знахідка смертельно небезпечна – безжальний Белламі виходить на волю! Урятувати Піта від навіженого має детектив Ходжес …

Крис Макнаб «Як вижити в екстремальних умовах. Прийоми і методи, які використовує спецназ»
Посібник із виживання в екстремальних умовах створено на основі досвіду підрозділів спеціального призначення. Ви дізнаєтеся, як побудувати надійне укриття, розпалити вогонь у будь-яких умовах, відрізнити їстівні рослини від неїстівних,  розставляти пастки, полювати, добувати воду... Ваші шанси вижити в надзвичайній ситуації підвищаться, якщо ви навчитеся орієнтуватися на місцевості, правильно подавати сигнали, надавати першу медичну допомогу!


Крістіна Клайн Бейкер «Сирітський потяг»
Не одну прийомну родину змінила Моллі за свої 17 років, але так і не знайшла по-справжньому рідних людей. Дівчині дивом вдалося уникнути в’язниці, вона отримала 50 годин примусових робіт і … опинилася на горищі старої Вівіан. Розбираючи речі разом зі старенькою, дівчина почула приголомшливу історію про «сирітський потяг». На ньому восьмирічна Вівіан разом з іншими безбатченками вирушила з Нью-Йорка на Середній Захід – до нового життя. Поневіряння і зраджені мрії, любов і відданість… Саме це мала почути Моллі, щоб знайти власну дорогу в житті. «Сирітський потяг» став для обох жінок символом мрії про родинне щастя. І Моллі здійснить цю мрію. Для старої Вівіан. І для себе теж.


Деніел Кіз «Таємнича історія Біллі Міллігана»
Дивна історія трапилася в типовому американському містечку. Молодий чоловік на ім’я Біллі Мілліган звинувачується у злочинах, яких не коїв чи просто не пам’ятає цього. З’ясувалося, що у свідомості Біллі мешкає двадцять чотири особистості, які по черзі контролюють його розум. Та чи стане цей факт виправдальним для трьох зґвалтувань, на які відважилась одна з особистостей хлопця?



Приємної зустрічі з книгою!

Немає коментарів:

Дописати коментар