середу, 1 червня 2016 р.

Вах, "Фортуна"!

     26 травня маленька, але горда країна Грузія відсвяткувала День незалежності. Усі, хто відвідав цього дня засідання клубу "Фортуна", сповна відчули, що він є святковим не лише для грузинів, а й для українців. Неповторний травневий вечір у бібліотеці пройшов під знаком "Viva, Сакартвело!".
    Україну та Грузію об'єднує багато спільного: історія, культура, схожа ментальність та непереможний дух свободи ... Такий меседж був переданий через призму сприйняття країни Сакартвело Лесею Українкою, яка прожила там майже десять років, полюбила її всім серцем і про котру захоплено сказала:  "Коли б я не була українкою, то хотіла б стати грузинкою ...".
 Безсмертна Лесина поезія, уривки з її листів, спогади сучасників, що звучали в літературно-музичній сторінці вечора, повідали про ставлення поетеси до Грузії. Знамениті і пророчі її слова про те, що грузинська нація найближча до нас, українців, і що колись ми будемо тісно зв'язані дружбою з грузинами, були підтверджені  відеорядом про сучасні взаємостосунки між нашими народами.
     Неповторний національний колорит передано також через грузинську поезію, музику, традиції і, звичайно, кухню.
     Свято у "Фортуні" видалось затишним, теплим - таким, якою і є дружба українців та грузинів. Маємо надію, що усі, хто цього вечора побував на святковому дійстві, хоч трішки вдихнув у себе часточку країни величної природи, налитого сонцем винограду та славнозвісного хачапурі. 


მომავალ შეხვედრამდე, ГРУЗІЄ !







     

Немає коментарів:

Дописати коментар