понеділок, 11 квітня 2016 р.

Весна – 2016. Книжкові новинки

Дорогі друзі, цьогорічна весна потішила нас не лише раннім теплом та яскравим сонцем. Вона виявилася щедрою на книжкові новинки, що надійшли до нашої бібліотеки.
Сьогодні хочемо познайомити вас з новими книгами сучасних українських літераторів. Історичні події в Україні, людські долі, філософія життя, кримінальні хроніки – основна їх тематика.
Оберіть книгу для душі та проведіть вільний час за читанням, що емоційно та культурно вас збагатить!
А ще науковці стверджують, що книги є природнім антидепресантом, тож скористайтесь цими чудодійними ліками!


Ірина Бондарук «Це коротке довге життя»
Щоденники... Скільки всього на їхніх сторінках! Радість і сум, талан і безталання, щастя і злигодні, злети і падіння. Читаючи їх, наче мандруєш у часі та просторі, проживаючи нове життя разом із родиною діда Хоми, яка розділила весь біль, що припав на долю України. Таке довге і таке коротке життя ...

 


Тетяна Брукс «Бережіть янголів своїх»
У творах, що увійшли до цієї книжки, авторка розповідає історії звичайних жінок, які відчайдушно хочуть бути щасливими. Але життя, немов бурхливий вир, часто зводить нанівець усі їхні мрії та сподівання ... Та коли опускаються руки, хто ж вершить нашу долю і допомагає не втратити віру та надію на краще? Ця книжка допоможе отримати відповіді на ці та інші непрості питання, а ще заглибитися у світ людських почуттів, де вкотре протиборствують життя і смерть, кохання й розлука, вірність і підступна зрада ...

 
В’ячеслав Васильченко «Tattoo. Читання по очах»
Звіряче вбивство татуювальника привертає увагу редакції кримінальної хроніки. Професор та журналіст Богдан Лисиця за дорученням головреда вирушає в Донецьк, щоб провести розслідування. Ще один злочин за подібним сценарієм трапляється в Торезі. До того ж обидва вбивства мають ознаки ритуальних.
Замахи на життя самого Богдана свідчать про те, що журналіст на правильному шляху … Тепер конче потрібно випередити вбивцю, перш ніж він дасть свій суд над наступною жертвою.
 


Галина Вдовиченко «Тамдевін. Вовчі історії замку Гербуртів»
У далекому карпатському селі поблизу старовинного замку Гербуртів легко заблукати у просторі й часі … Десь у цих краях науковець Юрко вивчає поведінку вовків у природному середовищі. Його підопічні – троє вовченят, які втратили батьків. У дикому гірському урочищі людина намагається жити за законами вовчої зграї, які іноді здаються більш досконалими … Несподівана зустріч із художницею Анною, яка приїхала у село відпочити від марноти міського життя, назавжди змінює їхні долі …
Людина і вовк, закони людські та вовчі, якi часто ми розумiємо зовсiм не так, – це тема нових оповідань авторки, що також увійшли до видання.

Юрій Винничук «Аптекар»
Події роману відбуваються у 1646-1648 роках спочатку у Венеційській республіці, а далі - у Львові. Історичне тло уміло використане для захопливої гри в дійсне-недійсне, де персонажі історичні сусідять з вигаданими, а їхні складні стосунки формуються в любовні трикутники. Фантазійні описи звучать як реальні, авторська вигадка відходить на другий план, змушуючи читача вірити у світ, витканий зі сну. Проза Юрія Винничука - це завжди інтригуюча оповідь завдяки бурхливій уяві майстра вишуканих стилізацій. Автор знову дивує тим, що новий роман, який поєднує у собі метафоричність і гострий сюжет, не схожий на жоден попередній. Хоча окремі натяки й алюзії єднають його з "Танго смерті".


Дарина Гнатко «Катерина»
Катруся росла без мами, а коли в хаті з’явилася зла мачуха, її життя взагалі стало нестерпним. Килина, яка зненавиділа дівчинку з першого погляду, навіть хоче одружити пасербицю з огидним сотником Яковенком. Але Катерина вже закохана в пана Криштофа Гнатовського, який відповідає їй тим самим почуттям. Та чи зможуть бути щасливими колишня кріпачка й заможний граф?



Світлана Горбань, Наталя Лапіна «Роман з містом»
Магда Свідзинська жила в буремному ХХ столітті в місті, у яке неможливо не закохатися до безтями … Чарівний Львів! Любий пане Лемберг! Саме твоїми брукованими вуличками вона бігла назустріч коханню та щастю. Власне, ти був свідком її світлих перемог і гірких поразок. Разом із тобою вона пройшла крізь пекло війни та жаль розлук і втрат… Надзвичайна доля чудової жінки, історія її кохання, сили та відданості – наче ще одна химерна оздоба міста, вузькі вулички якого бережуть пам’ять різних часів і епох … 


Люко Дашвар «Покров»
Романи Люко Дашвар незмінно мають успіх у читача. Вона пише так гостро й пронизливо, психологічно й чутливо, що торкається струн душі кожного… Неможливо не співчувати її героям, як неможливо не звернути увагу на гострі, болючі, неоднозначні питання, які порушує письменниця… Ніч проти 30 листопада 2013 року багато чого змінює і в житті країни, і в долі киянки Мар’яни Озерової. Після розміреного напівсонного існування дівчина опиняється у вирі подій і несподіваних зустрічей: виснажливі чергування на Майдані, зникнення коханої людини та пошуки нащадків у сьомому коліні славного козака Яреми Дороша, яких прокляла його дружина — зарозуміла шляхтянка Станіслава. Та чи не даремні пошуки? Адже перед цими щасливцями постає непростий вибір — незліченні скарби, що їх мають успадкувати від свого предка, чи кохання і воля …

Мирослав Дочинець «Історії»
Це реальні історії про реальних жінок і чоловіків. Історії служіння меті і
мрії, історії духовного пошуку, а нерідко й духовного подвигу. Немає секрету щастя й хисту. Немає загадки долі. Є загадка любові. І ці люди все життя розгадували її. І служили їй — любові до людини, до Бога, до природи, до ремесла, до мистецтва... Люди звичайні і водночас незвичайні у своїх високих устремліннях.
Крім того, ця книга є спробою торкнутися таїни таїн, дару, що зветься Коханням. І як воно осявало життя відомих, харизматичних людей. Навіть великих кохання робить слабкими і вразливими, позаяк руйнує укріплення, які ми зводимо довкола своїх сердець. Для одних це пломінець свічі, для інших — рушійна стихія, що перекраює знакову особистість, а з нею нерідко і хід історії людства.

Мирослав Дочинець «Книга надиху»
Ця книжка - про життя як безнастанний дар; про духовні вершини Афону і маленькі карпатські верховини; про те, що робить істоту вільною і безсмертною; про вічні істини і про вічний пошук щоденних крихт радості; про особисте і вселюдське; про земне і небесне, що дарує натхнення. А ще в цій книжці нуртує розкіш мови - чар текстів, переплетених із таїнством змісту. Невтомне і невтоленне збирання зілля Слова.




Галина Ів «Поверни мене в Японію»
Одного звичайнісінького дня у твоє життя можуть увірватися неймовірні пригоди. Саме так сталося з героями цієї книги.
Юна дівчина Ірина стає свідком пограбування банку, а студенту Роману, який катався на велосипеді, невідомо звідки під колеса падає молодий японець. Події того травневого дня тісно переплітаються і дивним чином приводять Іру до Японії. Адже на дівчину тепер покладено несподівану і дивовижну місію - повернути хлопця Хікару додому попри те, що він опинився в сучасному Києві, проскочивши не лише кілометри, а і роки свого життя.
Динамічна і людяна розповідь про веселе і сумне, про дружбу та мужність долати важкі часи. Вигаданий сюжет оснований на реальних історичних фактах - з любов'ю до України і до Японії.

Андрій Кокотюха «Привид із Валової»
Початок ХХ століття, 1909 рік. Успішний київський адвокат Клим Кошовий від переслідувань царської охранки тікає до  Львова, де стає лише скромним помічником старого нотаря. Його нудні злиденні будні порушує візит комісара кримінальної поліції: у кишені трупа, знайденого у будинку на вулиці Валовій, виявили візитівку Клима. Сам чоловік загинув за досить дивних обставин, хоча офіційно це нещасний випадок. Але той дім має у Львові недобру славу. Кажуть, у ньому вже сто років блукає привид Чорної пані. Всякого, хто зустрінеться з нею, чекає погибель. І така смерть на Валовій - не перша. У гонитві за привидом Кошовий та його відданий друг Йозеф Шацький змушені зануритися у львівські нетрі та спуститися на міське дно. Ризикуючи життям, вони таки дізнаються правду про привида. І вона дуже не подобається загадковій та впливовій красуні Магді Богданович ...

Андрій Кокотюха «Чужие скелеты»
Переїзд до рідного Жашкова мав стати для успішного хірурга Антона Сахновського початком нового життя. Тут він міг прийти до тями після галасливого Києва і нарешті розпочати приватну практику. Якби ... не труп в будинку, який отримав у спадок Антон. Моторошна знахідка затягує Сахновского у вир небезпечних подій. Чужі таємниці, кримінальний авторитет Крамар, те, що відбувалося за стінами закритої організації ... До такого не готують у медичному виші. Однак справжній хірург виборсається з будь-якої халепи ...

Дара Корній «Зворотний бік сутіні»
Переймаючись особистими проблемами, заклопотані повсякденними справами, не одразу помітили могутні боги непримітну постать у сірому каптурі. Вона тихо приходила одного дня і пропонувала маленьку послугу в обмін на маленьку обіцянку. І зникла до пори, залишивши по собі лише запах цвілі. Хто ж перший роздивиться сіре павутиння сутінок, що сплітається над крилами Птахи і шаленими вітрами Стриба, над світами темних і світлих? Хто перший знайде втікачку Мальву, аби відновити рівновагу чи повернути прадавній Хаос?


Оксана Луцишина «Любовне життя»
Оксана Луцишина, дослідниця творчості Бруно Шульца та Вальтера Беньяміна, авторка кількох книг віршів та збірок малої прози, у своєму другому романі розповідає пронизливу історію про любов і вигнання. Йора зустрічає Себастьяна – і саме з цієї зустрічі починається її інше, справжнє життя. Ключем до роману «Любовне життя» є, зокрема, колода карт Таро, але водночас це реалістична сюжетна «емігрантська» проза з виразно окресленою соціальною проблематикою. Ця іронічна і ніжна, інтелектуальна і романтична, майже невигадана і абсолютно фантастична історія з флером м’якого гумору і немилосердного сарказму гарантовано подарує вам радість, задоволення від читання і навіть трохи катарсису.

«Львів. Кава. Любов»
Це історії про закоханих та покинутих, про щасливих і тих, хто загубив себе, про романтику та буденність, про жінок і чоловіків, про тебе й про мене. Деякі з цих оповідань солодкі, як збиті з ваніллю вершки або справжнє кохання. Інші — гіркі, як свіжозварена кава або спогади про доленосні події нашого недалекого минулого. Треті ще довго залишають по собі аромат цинамону, мускатного горіха та містичних збігів...
Думками, які народжуються за горнятком кави, діляться Наталія Гурницька, Галина Вдовиченко, Вікторія Гранецька, Дара Корній та інші автори.



Надія Мориквас «Корнелія»
Найбільше місця в серці юної красуні Корнелії займає відомий поет-молодомузівець Петро Карманський... Це твір глибокого проникнення письменниці у буття галичан 30-50-х років минулого століття. Серед учасників романного дійства – конкретні і вигадані особи, які, творячи свої біографії і достовірні історії, стали жертвами і героями епохи. Роман-есей є своєрідним пророцтвом, застереженням до трагічних реалій нашого часу.





«Постріл на сходах»
До антології увійшли зразки масової української літератури 1920–1930-х років – детективи з напруженим сюжетом, сміливими героями, пострілами й гонитвами, все те, що потім зникло з обрію років на шістдесят, те, без чого годі уявити будь-яку повнокровну літературу.





 
Юлія Смаль «Хто повірить Елеонорі Чайці?»
Ця книжка про вчительку – розумну, добру, справжню вчительку, яку люблять діти і яка любить дітей. І такі вчителі справді живуть посеред нас, тільки ми їх, напевно, не помічаємо.
А найголовніше, що ця розповідь – про любов.





Світлана Талан «Купеля»
На долю Софiйки випало чимало випробувань. Мати покинула ii напризволяще, i дитиною опiкувався дiдусь Андрiй. Однак головнi коловороти долi були ще попереду ... Зустрiч iз Олександром назавжди змiнила життя дiвчини. Кохання з першого погляду цiлком захопило iх обох. От тiльки Сашковi службовi вiдрядження ... Минають тижнi, а вiд Олександра жодної звiстки! Софiйка у вiдчаї: на ii руках хворий дiдусь, до того ж прокурорський синок не дає проходу. Радiсна звicтка, що коханий живий, змушує ii серце калатати швидше! Однак зустрiч завдає нового болю та розчарувань. Сашко не впiзнає ii ...

Марія Хімич «Байстрючка»
Сімейна сварка закінчується для Ксеньки страшним ударом! Її старша сестра Варварка видає мамин секрет: у Ксені інший тато! Стурбована дівчина вирушає на пошуки нової батькової родини. В електричці вона знайомиться з Марком, який не лише допомагає віднайти правду, а й стає її першим коханням. Проте на дівчину чекає ще один удар: інша батькова жінка має сина — і це Марко … Чи зможе юна Ксенька розставити всі крапки над «і» у цій недитячій історії?


    Приємного читання!






Немає коментарів:

Дописати коментар