вівторок, 27 жовтня 2015 р.

«Новосвітські притчі: про таємне простими словами».


    Книга, як і будь-який інший прояв мистецтва, потребує поширення про себе інформації серед якомога більшої кількості потенційних читачів, простіше кажучи – реклами .
   У цьому сенсі збірник оповідань "Новосвітські батюшки та матушки" Олександра Виговського пройшов частину клопіткого шляху. Вже були рецензія на видання, декілька презентацій, книжково-ілюстративні виставки, публікації в періодиці, а сам автор відчув на собі усі прояви як  "білого", так  і "чорного" піару.
   Керуючись думкою, що хорошого забагато не буває, наша бібліотека ще раз виступила промоутером  книги, використавши одну з інновацій у цій сфері – буктрейлер. Його прем’єра відбулася 22 жовтня на засіданні клубу читачів "Фортуна". Але те, що задумувалось як просто  невелика художня рада перед випуском рекламного продукту у світ, перевершило усі сподівання організаторів і гостей.
   Дякуючи поважному товариству, що знаходилось того вечора у затишній літературній вітальні, захід набув статусу невимушеної дружньої бесіди однодумців з яскравим емоційно-філософським забарвленням .

  Голова клубу Ніна Сорокун, письменник-краянин Володимир Дідківський, художник Олександр Жарко, викладач філософії Олександр Ярмола, редактор Ольга Данельська, директор ЦБС Раїса Григоренко, співавтор буктрейлера, активний читач, Анатолій Скепко і, звичайно, священики української православної церкви Київського патріархату, а в недалекому минулому колежани пана Виговського по навчанню у Житомирській духовній семінарії -  святі отці Іван, Михайло та Андрій, а також усі присутні  спілкувалися з автором, задавали цікаві запитання, висловлювали неординарні думки, жваво обговорювали прочитане, побачене, почуте.
    Кожний з виступаючих знаходив свої аргументи для підтримки автора, але всі погодились з думкою, що книга «Новосвітські батюшки та матушки» - це спроба наблизити церкву до сучасного суспільства. Вона є своєрідною - світською і духовною одночасно, в  ній м’яко та ненав’язливо "знято бронзу" з людей, поцілованих богом .Той, хто не сприйняв її, просто не зрозумів, а нам вона дає можливість посміятися доброю щирою українською усмішкою.  

Новосвітські батюшки

Письменник, філософ, священник

"Скажу як художник, а не чиновник ..."

    
"А зараз будемо дивитись буктрейлер"

"Книгу не зрозумів той, хто до неї не "доріс"

"Хто є на світі, що був без гріха?", - отець Михайло мовив словами великого Сковороди

"Толерантність - це уміння поважати один одного"

Журналіст Олена Лук'янець задоволена  ...
   

Немає коментарів:

Дописати коментар