четвер, 24 вересня 2015 р.

Правда серця Мирослава Дочинця

    22 вересня у читальній залі центральної бібліотеки відбулася зустріч білоцерківців з одним із найцікавіших українських літераторів, письменником та журналістом Мирославом Дочинцем.
    У зустрічі взяли участь працівники та читачі книгозбірень міста, освітяни, письменники-краяни, журналісти, творча інтелігенція. Директор міської ЦБС Раїса Григоренко представила шанованого гостя присутнім та подякувала Людмилі Супрун – поціновувачці творчості письменника, завдячуючи якій стала можлива ця зустріч.
     Мирослав Дочинець є автором близько двадцяти книг: “Він і вона”, “Краєвид із жінкою”, “Хліб і шоколад”, “Руки і душа”, “Лис”, “Дорога в небо – до людей”, “Булава і серце”, “Місячна роса”, “Вічник”, “Криничар”, “Горянин”, “Світован”, філософсько-психологічних заповітів карпатського мудреця “Многії літа. Благії літа”, що стали українськими народними бестселерами. М.Дочинець – член Національної спілки письменників України. За плідну і самобутню творчу діяльність відзначений низкою літературних премій, у тому числі трьох міжнародних, а також відзнакою “Золотий письменник України” за найбільші наклади. В 2014 році за романи “Криничар” та “Горянин” удостоєний Національної премії ім. Т.Шевченка. 1998 року заснував у Мукачеві видавництво “Карпатська вежа”, в якому як головний редактор і директор підготував і видав упродовж п`яти років понад 100 видань. Як видавець втілює різні видавничі проекти, зокрема опікується серіями книжок “Домінія слова”, “Трава Парнасу”, “Книжкова полиця Вічника”. Допомагає бібліотекам України літературою.

Немає коментарів:

Дописати коментар