середу, 10 червня 2015 р.

Новинки від письменників-краян




   Виговський О. Новосвітські батюшки та матушки / Олександр Виговський. – Біла Церква : Білоцерківдрук, 2015. – 230 с., іл. 
   Зважаючи на назву книги, читач може припустити, що вона є проекцією на сучасність відомого твору І.С. Нечуя-Левицького «Старосвітські батюшки та матушки». Проте, насправді, окрім сакрального міста Біла Церква, в передмістях якого писалися обидва твори та розгорталися більшість подій, спільного в них небагато.
 Автор «Новосвтських батюшок та матушок» спробував поглянути на сучасне духовенство крізь призму іронічної симпатії, по-людськи, без критиканства чи моралізаторства. Власне це – веселі історії з життя церковних кліриків, наших сучасників, безпосередньо висмикнуті Олександром Виговським з вирію повсякдення.




   
   През мову маєм право : антологія / упорядкув. та пердм. Володимира Іванцева. – Біла Церква :  Білоцерківдрук, 2015. – 79 с.
  Розмаїття жанрів (ліричний вірш, притча,    байка, гумореска, сатиреска), до яких вдаються автори, дозволяє всебічно і дохідливо висвітлити гостре мовне питання. Привернути увагу читача до мовного обов’язку громадянина має завдання антологія творів літераторів-білоцерківців. У заголовку – перифраз вірша І. Мазепи: «през шаблю маєм право».




    

   Мазуренко М. А судді хто? : [поезія] / Микола Мазуренко. – Біла Церква : Білоцерківдрук, 2014. – 160 с. 
  «Поштовхом» до видання шостої книги поезій Миколи Мазуренка стали політичні події на Майдані Незалежності в кінці 2013 - початку 2014 рр. та заходи, проведені до 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка.


 



  Мазуренко М.  Якщо кохаєш, то живеш : збірка поезій / Микола Мазуренко. – Біла Церква : Білоцерківдрук, 2013. – 210 с.
  Книга розрахована для омріяних і вперше зігрітих променями кохання; для тих, хто поринув у його глибокий вирій та пройшов нелегкий шлях випробування; хто пізнав радість від народження власних дітей та сум втрати своїх рідних, друзів, близьких людей ...
 



  Мартузаева Е. Рука судьбы : поэтический сборник / Елена Мартузаева. – Белая Церковь : Білоцерківдрук, 2015. – 144 с. 
    Вірші Олени Мартузаєвої змушують читача думати та співпереживати. Вони можуть подобатися чи дратувати, але байдужим не залишать жодного читача. 
   Нова збірка не стала виключенням. Вона очікувана і непередбачувана, як сама авторка.

  

   

Немає коментарів:

Дописати коментар