суботу, 6 червня 2015 р.

В літо - з книгою

  Працівники центральної бібліотеки успішно ламають стереотипи, що літо – “мертвий сезон” для читання. Вже другий рік поспіль бібліотекарі наближують книгу до людей, влаштовуючи у літні місяці виїзну “Бібліотеку під парасолькою” у парку відпочинку ім. Т.Г.Шевченка, метою якої є популяризація читання та привернення уваги громади міста до бібліотеки. В минулому році, завдяки цій акції, до книгозбірні  вдалось залучити 109 нових користувачів. 
 Цьогоріч, у першу чергу, в медіапросторі було розповсюджено оголошення про бібліотеку під зеленими вітрилами із зазначенням місця та часу її роботи, підібрано універсальний фонд із книг та періодичних видань, які, на думку бібліотекарів, змогли б задовільнити різні уподобання читачів.


      І ось, нарешті, 2 червня робота виїзної бібліотеки відкрилась яскравим флеш-мобом “В літо – з книгою”, у якому були задіяні вихованці освітнього центру “Альтернатива”. Після задушливих шкільних приміщень та щоденної роботи з комп’ютерами та гаджетами, юні друзі бібліотеки були в захваті від живого спілкування з книгою на свіжому повітрі серед яскравої зелені.  Малюки, які цього дня з мамами гуляли в парку, з цікавістю спостерігали, як захоплено читають діти та весело обговорюють прочитане. Один з них, Миколка, не на жарт засмутився – подумати тільки, йому майже 4 (!) роки, а він ще й досі не вміє читати! Та настрій малого значно поліпшився, коли йому вдалося умовити маму удвох записатися до незвичайної бібліотеки. Для молодої матусі це стане нагодою і хорошим стимулом, щоб змалечку привчати дитину до читання.
      З нетерпінням чекала відкриття виїзної бібліотеки Раїса Іванівна Бородіна, яка минулого літа не пропустила жодного дня її роботи. Побачивши, що бібліотекарі, пам’ятаючи її уподобання, принесли до парку улюблені журнали – “Вокруг света”, “Наука и жизнь”, “Жінка” – пенсіонерка розчулилася до сліз. “Ой, дівчаточка, ви мені забезпечили гарний настрій на все літо!” – радісно вигукнула старенька.
      Окрім видачі книг та журналів, працівники розповідали новоспеченим читачам про роботу та можливості сучасної бібліотеки, безкоштовний доступ до Інтернету, знайомили з різними проектами та інноваціями, які запроваджуються в книгозбірні. Усі погодились, що наближення бібліотеки до людей – це дуже гарна, благородна справа.
      Нагадуємо, що “Бібліотека під парасолькою” працює у парку відпочинку ім. Т.Г.Шевченка в червні-серпні за сприятливої погоди по вівторках з 14 до 17 год. 
                          Любов Вилегжаніна, головний бібліотекар

Немає коментарів:

Дописати коментар