пʼятницю, 17 квітня 2015 р.

Білоцерківці - лауреати міських літературно-мистецьких премій

  Про те, що Біла Церква багата на таланти, знають не лише містяни - слава про них давно лине за межі нашої країни. І з року в рік мистецька когорта збільшується. 
 Творчі таланти, серед яких літератори, художники, актори, музиканти, хореографи, художні керівники та колективи відзначаються міськими літературно-мистецькими преміями: ім. І.С. Нечуя-Левицького, молодіжною ім. М. Вінграновського, Дитячою премією Білоцерківської міської централізованої бібліотечної системи.
    23 роки кращі митці, визначені комісією з присудження міської літературно-мистецької премії ім. І. С. Нечуяевицького, отримують звання лауреата. Серед нагороджених - 11 колективів та 35 осіб, які зробили значний вклад у розвиток культурного життя міста.
  Молодіжна літературно-мистецька премія  М. Вінграновського заснована 1993 року. Її лауреатами стали 20 мистецьких колективів та 29 молодих митців.
  2014 року Білоцерківською міською централізованою бібліотечною системою започатковано Дитячу літературно-мистецьку премію. Лауреатами премії можуть стати діти віком від 6 до 16 років.
  Також міська ЦБС підготувала та видала у серії "Гордість і слава Білоцерківського краю" біобібліографічні покажчики, в яких зібрано і систематизовано матеріали  про лауреатів міських премій. У них містяться короткі відомості та бібліографія митців та творчих колективів. Матеріал у покажчиках розміщений за хронологією,  а допоміжні покажчики полегшать роботу з виданнями науковцям, краєзнавцям, мистецтвознавцям, культурологам, літературознавцям, учням та студентам і всім, хто цікавиться літературно-мистецьким життям Білої Церкви, молодіжним рухом у місті. Інформація про міські премії та їх лауреатів міститься у теках, що знаходяться у Центрі регіональної інформації "Влада. Бібліотека. Населення".


Немає коментарів:

Дописати коментар