середу, 1 квітня 2015 р.

На побачення зі Львовом ...

   Сьогодні в нас побачення зі Львовом,
Вдягнем святковий одяг і підем.
Хай вулиці своє нам скажуть слово,
Нехай нас вечір містом поведе ...
 
     Друзі, як давно ви бували у Львові і милувалися його дивовижною красою? Чи можливо подорож до древнього міста Лева - це ваші плани на майбутнє? Для усіх вас, хто хоче пережити неповторні відчуття від зустрічі з так званим музеєм під відкритим небом, львівське видавництво "Піраміда" видало книги українських авторів, в яких йдеться про цей славетний край. Нещодавно часточка цих видань надійшла до нашої бібліотеки, які й пропонуємо вашій увазі:

   Винничук Ю. Легенди Львова. Кн. 1. / Юрій Винничук. - Л.: Піраміда, 2013. - 464 с.: іл.
   Це сьоме видання книги львівських легенд. Її герої – король Данило і його блазень Олелько, король Лев і славний бургомістр Зиморович. Львівські відьми, чорти, духи, водяники, скнилівські мудрагелі і сьвірки населяють цю книгу. Давній казковий Львів українців, поляків, євреїв, вірмен та інших народів постає перед нами як унікальне явище світової культури, джерело багатющого міського фольклору та життєрадісного гумору.

   Винничук Ю. Легенди Львова. Кн. 2. / Юрій Винничук. - Л.: Піраміда, 2013. - 432 с.: іл.
   Другий том "Легенд Львова" – продовження книги, яку так полюбили львів’яни і яка уже перекладена чеською та польською. До нового збірника легенд увійшли твори, опрацьовані на основі маловідомих записів та публікацій преси XIX – початку XX сторіч, давніх хронік та архівних матеріалів, а також записані від старих львів’ян Мечислава Ґубриновіча, Марії-Анни Голод, Степана Прийми та інших. Читачів чекають зустрічі з батярами, водяниками, духами, чарівниками, зі скнилівськими та холмськими мудрагелями.
   Книга Лева: Львів як текст. Львівський прозовий андеграунд 70-80-х рр. ХХ ст.: Антологія прози та есеїстики / упоряд. В. Габор. - Л.: Піраміда, 2014. - 260 с. 
   Запропонована читачам антологія не претендує на вичерпність – радше спонукає до осмислення Львова як тексту і представляє прозу та есеїстику другої половини XX - початку XXI ст. таких самобутніх авторів, як Роман Іваничук, Андрій Содомора, Ніна Бічуя, Юрій Андрухович, Віктор Неборак, Галина Пагутяк, Ярослав Павлюк та ін. І вперше найповніше репрезентує львівський прозовий андеґраунд 70-80-х рр. XX ст. – твори Миколи Рябчука, Юрія Винничука і Володимира Яворівського.


   Львів... Львів'янки ... Любов ...: антологія / упоряд. О. Думанська. - Л.: Піраміда, 2014. - 216 с.
  Нова антологія має яскраво виражений гендерний ухил: авторки – усі жінки. З різними характерами й прихильностями, уподобаннями та стилями, прагненнями й набутками, досвідами й професіями. Але вони всі вибрунькувалися на родовому дереві Міста, Яке Люблять. Тому образ Міста проступає на сторінках не пахощами кави чи гарячого шоколаду, а іменами, вуличками, каменицями, годинниками.
   Під цією обкладинкою зібрані фрагменти нових романів і оповідання та новели як авторок з літературною біографією, так і початківців, що згодом, безсумнівно, підтвердять перші спроби свіжими творами.

  Яценко П. Львівська сага : роман / Петро Яценко. - Л.: Піраміда, 2009. - 148 с.
   Новий роман молодого українського письменника Петра Яценка — про невідомий Львів початку та середини ХХ століття: справжня сага про життя трьох поколінь двох львівських родин Малодобрих та Овербах-Ліщинських.
    Роман захоплює легкістю письма та динамічністю сюжету, а Львів часів Першої світової війни постає перед читачами в цікавих історіях про злодіїв, торговців, колекціонерів, батярів, монахів та звичайних міщан, які разом творять строкату, повну загадкових запахів і марень картину, міф прикордоння Півночі, Заходу та Сходу.

Приємної зустрічі, друзі, з книгою та Львовом!

Немає коментарів:

Дописати коментар