четвер, 25 вересня 2014 р.

10 новинок осені : збираємо книжковий урожай






Гуменюк Н.
     Енна. Дорога до себе : роман / Надія Гуменюк ; передм. В. Шовкошитного. – Х.: Кн. Клуб “Клуб Сімейного Дозвілля”, 2014. – 256 с. 
    Після автокатастрофи Енна нічого не пам’ятає про своє минуле. Пам’ять начебто стерли... І лише у снах до неї приходять незрозумілі видіння там у неї є наречений, вона закохана та живе зовсім іншим життям. Іноді дівчина не розуміє, яке життя справжнє наяву чи уві сні... Зустріч із незнайомцем змушує Енну шукати правду про себе. Але ця правда приголомшує...





Дереш Л.
    Трохи пітьми : роман / Любко Дереш. – 2-ге вид. – Х.: Кн. Клуб “Клуб Сімейного Дозвілля”, 2014. – 384 с.: іл. 
   Влітку на далекій полонині в Карпатах відбувається зїзд неформалів: панків, хіпі та інших. Однак цього разу хтось планує влаштувати свій шокуючий фестиваль у фестивалі шаманський сеанс масового суїциду. Шестеро учасників фестивалю самогубців: мазохістка, екстрасенс-невдаха, двійко дівчат із фобією переслідування із потойбічного світу, розчарований молодий програміст, а також наш герой, панк та алхімік з глибокою душевною травмою, яка не дає йому спокою. Ці люди вирішують погодитися на сумнівну пропозицію: під патронатом знайомого екстрасенса взяти участь у сеансі шаманського зцілення, який приводить до драматичного фіналу…




Івченко В.
    Химери Дикого поля : роман / Владислав Івченко ; передм. П. Вольвача. – Х.: Кн. Клуб “Клуб Сімейного Дозвілля”, 2014. – 336 с. 
    Є в Україні така собі ріка Снів, таємничий край, куди можна потрапити лише випадково. Але як вже попадешся паничам (так називає себе його військова еліта) згинеш навіки. Вони створили власну республіку на кшталт Запорозької Січі, і, щоб у ній вижити, треба щодня ставати до ґерцю з химерними чудовиськами, яких у цих землях сила-силенна. Фантасмагоричні пригоди двох приватних детективів, які волею долі опинилися у вирі шалених подій, не дадуть вам занудьгувати!




Карпа І.
     Baby travel. Подорожі з дітьми, або Як не стати куркою : роман / Ірена Карпа. – Х.: Кн. Клуб “Клуб Сімейного Дозвілля”, 2014. – 208 с.
    Нова чудова книжка від культової авторки – весела, позитивна, повчальна! 3 дітьми до Індії, Піренеїв чи Балкан? Легко! Невгамовна мандрівниця Ірена Карпа та її маленькі непосиди готові до будь-яких пригод! Нові відкриття, веселі історії, жарти, конфузи і яскраві враження – шалена подорож разом із письменницею та її дітлахами починається! І не кажіть, що вас не попереджали...




Кокотюха А.
   Справа отамана Зеленого. Українські хроніки 1919  року : роман / Андрій Кокотюха ; передм. Я. Файзуліна. – Х.: Кн. Клуб “Клуб Сімейного Дозвілля”, 2014. – 304 с.: іл. 
      1919 року земля України стала полем битви між різними владами червоними, білими, зеленими... Артем Шеремет звичайний київський лікар, людина аж ніяк не войовнича. Але буремні події божевільного часу змушують його, так чи інакше, взяти в них участь трагічні обставини приводять його до армії отамана Зеленого... Запекла боротьба, смертельна небезпека, зрада та надія, кохання і втрата не омине ніщо...





Корній Д.
    Щоденник Мавки : роман / Дара Корній ; передм. О. Хвостової. – Х.: Кн. Клуб “Клуб Сімейного Дозвілля”, 2014. – 304 с.
Для Магдалени світ зруйнувався тієї миті, коли її чоловік оголосив, що має коханку – молоду, вродливу, успішну. Гранітна плита, яка була дахом її старого світу, впала... та не прибила, а, навпаки, вивільнила Магду. Та щоб усвідомити це, спочатку треба було дістатися дна... Учорашня сіра миша зі зболеним поглядом перетворилася на жінку, яку вона бачила вві сні, красиву, впевнену, владну... Мавку, яка вміє зачаровувати чоловіків та розбивати їхні серця, але у власне не впускати нікого. Та життя плете свої візерунки, і одного разу два шляхи, яким долею судилося бути одним, зійшлися... Та не все так просто. Бо кохання може стати оманою.




Мельник Я.
      Чому я не втомлююся жити : збірка / Ярослав Мельник. – Х.: Кн. Клуб “Клуб Сімейного Дозвілля”, 2014. – 208 с.
Мати, чий мозок пересаджено в нове тіло, молодша сина удвічі; вчений знищує світ, щоби зустрітися з Богом; телерепортер несподівано перетворюється в персонаж твору письменника. А ще: де живе Бог? Що є істина, а що обман? Чи небо над нами не є голограмою?
Ці та інші питання в центрі нової прозової книги унікального автора, який живе між Литвою та Францією.




     Ода до радості : збірка оповідань / уклад. І передм. Г. Вдовиченко. – Х.: Кн. Клуб “Клуб Сімейного Дозвілля”, 2014. – 272 с.
    Одного разу десять відомих авторів – Люко Дашвар (Херсон), Володимир Лис (Луцьк), Сергій Жадан (Харків), Галина Вдовиченко (Львів), Макс Кідрук (Рівне), Лариса Денисенко (Київ), Ірен Роздобудько (Донецьк), Олександр Гаврош (Ужгород), Євген Положій (Суми) та Яна Дубинянська (Крим) – вирішили поділитися своїм рецептом радості. А радість буває різна: легка, як вітерець, або з присмаком смутку, тепла й тиха чи сонячно яскрава – обирайте свою
   



Талан С.
     Розколоте небо : роман / Світлана Талан ; перед. О. Хвостової. – Х.: Кн. Клуб “Клуб Сімейного Дозвілля”, 2014. – 352 с.
Україна, 1930-ті роки. Варя виросла в заможній родині, у якій вміли та любили працювати, тому й господарство мали міцне. Але прийшли інші, лихі часи. Почалася колективізація, і все, що люди заробили своїм потом, потрібно було віддати... Хіба ж хто знав, яка страшна біда чекає на ці щедрі земл? Годі було уявити, що голодна смерть спустошить все навколо. Втративши чоловіка, родичів, Варя залишилась сама з маленькими дітьми. Хто зможе їх врятувати?




Шкляр В.
       Маруся : роман / Василь Шкляр. – Х.: Кн. Клуб “Клуб Сімейного
Дозвілля”, 2014. – 320 с.
Тендітна золотоволоса дівчина народилася для щастя. Але бурхливий 1919 рік  один із найдраматичніших в історії України  покликав її до боротьби за волю Вітчизни. Після загибелі братів, повстанських отаманів, шістнадцятирічна гімназистка Саша Соколовська стає на чолі тисячного війська. Відтепер вона отаман Маруся. На шлику її козацької шапки напис Смерть ворогам України!”. Та навіть у вирі кривавих подій доля дарує їй щире кохання і шанс зберегти життя...

                                                             
                                                

Немає коментарів:

Дописати коментар