вівторок, 28 січня 2014 р.

Згадаймо літературний 2013


Найпопулярнішим серед наших читачів у 2013 році  був роман Юрія Винничука “Танго смерті” – книга, що набула чималого розголосу.
      Проте література – це не лише власне книжки, тексти й автори, а й події навколо них. У 2013 році в Україні відбулася резонансна історія зі спробами очорнити пам’ять видатного українського мовознавця і літературознавця, знаного у світі культурного діяча, лауреата Шевченківської премії Юрія Шевельова, внаслідок чого в Харкові була зруйнована його меморіальна дошка.
   Все це привернуло увагу до його творчої спадщини.
Усім зацікавленим пропонуємо познайомитись з книгами Юрія Шевельова, які є у фонді нашої бібліотеки. Це двохтомник спогадів під назвою “Я – мене – мені…(і довкруги). Спогади”, у яких  висвітлено життя автора на фоні бурхливих подій, що відбувалися в Україні в період з 1939 по 1945 рр. та дається їх глибока оцінка .
В контексті вищесказаного актуальним є ще одне поважне видання – це  книга Оксани Забужко і Юрія Шевельова “Вибране листування на тлі доби: 1992-2002 з додатками, творами, коментарями, причинками до біографії та іншими документами”.
На читачів чекає не просто знайомство з двома визначними культурними постатями, а й захоплююча інтелектуальна пригода в історичному пейзажі рубежу віків, побаченому їхніми очима.

                                                              
Наталія Семененко, провідний бібліотекар

Немає коментарів:

Дописати коментар