четвер, 3 вересня 2020 р.

Знаменитий письменник сучасності



 3 вересня 1959 року народився Мирослав Дочинець,  знаменитий український прозаїк, публіцист, філософ та журналіст. Він упевнено займає провідне місце в списку найпопулярніших авторів сьогодення, а його твори б'ють рейтинги продажів в усіх книгарнях України.
Народився майбутній прозаїк в освіченій родині вчителів. Батьки дуже вплинули на світогляд сина та привили йому любов до української мови. Тому не дивно, що мрія стати письменником у маленького Мирослава з’явилася ще в шестирічному віці. Вже в шостому класі його роботи друкувалися у шкільних виданнях, а в дев’ятому принесли йому перемогу в літературному конкурсі юних майстрів слова.
В літературному колі ім’я Мирослава Дочинця почало активно лунати у вісімдесятих роках. Йому належить авторство понад двадцяти книжок: «Світован», «Хліб і шоколад», «Лад», «Місячна роса», «Руки і душа», «Книга надиху», «Мафтей», «Світильник слова» та ін., більшість з яких стали українськими бестселерами.
Найбільшу популярність  набула книга «Многії літа. Благії літа» заповіти 104-річного карпатського мудреця про те, як прожити довге, здорове та щасливе життя. Вона увійшла в топ найпопулярніших українських видань за рейтингом «Книга року-2010». Не менше привертають увагу читачів і такі книги Мирослава Дочинця, як «Вічник. Сповідь на перевалі духу», «Криничар» та «Горянин. Води Господніх русел». Ці твори влучно називають трьома духовними братами.
Окрім книжок для дорослих, він пише і для дитячої аудиторії: «Бранець Чорного Лісу», «В’язень замку Паланок», «Напутні дари – для дітвори».
Прозою українського письменника все більше цікавляться за кордоном, а його репутація талановитого митця виходить на міжнародний рівень. За романами «Лис» та «Вічник» планують зняти кінофільми.  









Немає коментарів:

Дописати коментар