пʼятницю, 26 жовтня 2018 р.

Пам'ять серця, пам'ять сивини ...


Все далі віддаляє час від нас трагічні події Другої світової війни, яка вогняним смерчем прокотилася по українській землі, завдала Україні найбільших людських і матеріальних втрат, торкнулася болем практично кожної української родини. У Другій світовій війні загинув кожен п'ятий українець, зруйновано 700 українських міст 28 тис. сіл, спалено понад 300 тис. господарств.
Ця війна - вічна в нашій пам'яті, вона живе і буде жити в спогадах, гранітних обелісках, у залах музеїв, на сторінках книг.
У 1989 році започаткована Книга Пам'яті України, яка стала реквіємом безсмертному подвигу нашого народу. Наші співвітчизники поіменно увічнені в регіональних Книгах  Пам'яті України. 


В переддень Дня вигнання нацистських окупантів із України в нашій бібліотеці відбувся історичний віраж "Книга Пам'яті України розповідає". Про Білоцерківщину в період окупації читачам бібліотеки та учням Професійного ліцею розповів кандидат історичних наук, доцент Сергій Іванович Бурлака. Його розповідь та наведені документальні факти вразила всіх присутніх трагізмом подій того часу.



Немає коментарів:

Дописати коментар